Đilas: Politika neutralnosti više nije opcija, Srbija može da snosi posledice

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Ðilas, ocenio je da neutralnost više nije opcija i da Srbija može da snosi ozbiljne posledice ukoliko ostane na "politici neutralnosti".
Đilas: Politika neutralnosti više nije opcija, Srbija može da snosi posledice
Foto: 021.rs
Đilas smatra da ta politika više nije prihvatljiva ni za koga. 
 
"Sada imamo novi virtuelni Berlinski zid, koji se gradi u Evropi, koji deli svet na crni i beli. Mi smo geografski sa ove strane zida, možemo da prihvatimo tu politiku kako se oko nas ne bi podigao još jedan dodatni zid koji bi imao katastrofalne posledice po nas", rekao je Ðilas za list Danas, za koji je govorio i o poseti delegacije SSP Vaštingtonu i razgovorima sa zvanicnicima SAD Garbijelom Eskobarom, Karen Donfrid.

Dodao je da su i u SAD ponovili stav SSP-a da je potrebno uskladiti državnu politiku sa politkom EU. Kako je naveo, svi sagovornici su izneli stav da Srbija, koja se opredelila za članstvo u EU, treba da uskadi svoju potiku sa EU.

Vrlo negativno su reagovali na potpisivanje sporazuma o saradnji dva ministarstva spoljnih poslova - Srbije i Rusije, rekao je Ðilas i dodao da je za njihove sagovornike to neobjašniv potez.
 
U tekstu najavljenom na naslovnoj strani, uz Ðilasove reči "posle pripajanja delova Ukrajine, neutralnost više nije opcija", lider SSP-a upozorava na konsekvence nastavljanja doslednosti vlasti u, kako kaže, podršci Rusiji, i ocenjuje da bi one na prvom mestu bile ekonomske.
 
Naglašava da je kapital najveća kukavica i da prvi beži.
Ðilas je naveo da su im pominjali predlog Nemačke i Francuske u koordinaciji sa Miroslavom Lajčakom, ali bez detalja.
 
"Izneli smo da smo spremni da razgovaramo o svim temama, ali da ne možemo da razgovaramo o priznavanju Kosova. Taj predlog ne može ispred Srbije da se stavi, jer to Srbija ne može da prihvati", rekao je Ðilas.
  • ljubica

    05.10.2022 09:33
    bombe
    Ali je samo Srbija bombardovana od strane tih 46 zemalja.
  • Narod je retardiran!

    04.10.2022 13:33
    @pismen
    To im je i plan od pocetka... njih dvojica od pocetka rade u timu...
    Jedan glumi good guy, a drugi bad guy... a obojica pljackaju glupav narod koji gleda predstavu...
  • Zemlja čudesa

    04.10.2022 12:11
    Istina je verovatno drugačija
    Svako navija za "svoje", pa onda ide i prigodna priča. Međutim, neosporna je činjenica da smo mi ugasili u bilo kojoj varijanti. Ako uđemo ikada u EU bićemo im otirač za cipele (da ne kažem nešto gore od toga) i lagano će nas podaviti, a budemo li čekali da nas Kinez hrani i Rus brani stvar će samo malo brže ići. Pokazali smo neverovatnu glupost i neodgovornost kao narod, i to će nas koštati uništenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.