Žene u crnom uoči 18. godišnjice ubistva gardista: Da se prekine sa opstrukcijom istrage

Uoči 18. godišnjice ubistva dvojice gardista u kasarni Karaš u Topčideru, Žene u crnom zatražile su danas da se prekine sa opstrukcijom istrage.

Poručile su i da se saopšti "prava istina" o ubistvu Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, kao i o skrivanju Ratka Mladića u objektima Vojske Srbije, i da se kazne naredbodavci i počinioci tog zločina.

Žene u crnom su u saopštenju ocenile da ni nakon 18 godina od zločina država nije pogledala istini u oči i nije javno priznala čak ni mogućnost da su vojnici pre smrti videli tada najtraženijeg haškog begunca Ratka Mladića, nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske.

Ukazale su i na to da je Ustavni sud 2013. godine naložio Višem tužilaštvu i Višem sudu u Beogradu da se sprovede efikasna i na zakonu zasnovana istraga.
 
"Međutim, Tužilaštvo ne poštuje tu odluku i postupak je još uvek u predkrivičnoj fazi…dok se Komisija za razmatranje činjenica i okolnosti vezanih za ubistvo gardista, formirana 2016. godine, posle sastanka sa (predsednikom Srbije) Aleksandrom Vučićem, nikada nije sastala i nije ništa uradila", navele su Žene u crnom u saopštenju.
 
"Zahtevamo da se prestane s politikom nekažnjivosti zločina, kako u ratu, tako i u miru", poručile su Žene u crnom.
  • žrtve zločina

    05.10.2022 07:20
    18 godina
    Kriti zlocin 18 godina, mladi vojnici ubijeni jer su nešto videli što nisu smeli reče otac jednog od ubijenih vojnika. Sta je država dozvolila, ubili mlade nedužne vojnike da bi štitili ratne zločince. Srbijo stidi se.
  • Reci

    05.10.2022 07:03
    opomene
    ...koje smo culi i ovom prilikom o nekaznjivosti zlocina moraju da podrazumevaju i da posledice su ne samo da ljudi i ulica uzimaju pravdu u svoje ruke, vec i da se nadaju i prizivaju Bozju pravdu..."Bozja pravda se retko javlja i to je dobro za coveka..." misao je Ive Andrica koja se zaista pokazala savrseno tacna i koja se pronasla, posto se trazila, u njegovim Znakovima pored puta! Preskupa je, kako se i ocekivalo! Pravda! Neka bude sve skuplja kada se odbija njeno civilizacijskim nacinom ostvarivo resenje!
  • Изногуд

    05.10.2022 06:51
    Наравно да се неће открити, убили су их они којима је највише одговарало. Једноставна диверзија са далекосежним посљедицама, а идиоти и дан данас мисле да су их убили "Младићеви људи".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.