Najavljena nova nagradna igra "Uzmi račun i pobedi": Slanje računa biće preko aplikacije

Ministar finasija Siniša Mali najavio je novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", ali u promenjenom formatu.
Najavljena nova nagradna igra "Uzmi račun i pobedi": Slanje računa biće preko aplikacije
Foto: Pixabay
Fiskalni računi, umesto u kovertama, slaće se u elektronskoj formi.
"Promena će se ogledati u tome da će biti izmenjen način učestvovanja. Neće se više slati fiskalni računi u kovertama, već će se samo skenirati QR kod na fiskalnom računu, a biće napravljena posebna aplikacija pomoću koje će se slati račun za nagradnu igru. O tome će javnost biti uskoro obaveštena", rekao je Mali za TV Prvu.
"Uzmi račun i pobedi" je nagradna igra sa fiskalnim računima i slipovima koju je pokrenula Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om u cilju suzbijanja sive ekonomije kroz jačanje svesti i motivacije građana da plaćaju bezgotovinski i uzimaju fiskalne račune prilikom svake kupovine. 
 
Prošle godine je organizovana u dva kruga - prvi je trajao od 15. maja do 25. juna, a drugi krug od 18. septembra do 23. oktobra.
  • Milica

    30.12.2022 12:33
    Nalog
    Sve uradim kako pise u aplikaciji i nece da mi posalje sms poruku sa kodom Zasto?
  • Ljubo

    07.10.2022 06:46
    Zašto telefoni? Pa zato što je mesecima prošle godine puna pošta bila penzionera, po 20 njih čeka da pošalje koverat i samo upadaju ispred tebe jer bože moj ne mogu da stoje al mogu da dođu do pošte. I umesto da skupe sve koverte i pošalju odjednom, ne, oni svaki dan šalju po par komada i svaki dan isti penzosi prave gužvu u pošti. E zato telefonom, pa ti nauči da klikneš par puta i ne usporavaj ceo svet sam jer ti imaš kade!
  • Mitar

    06.10.2022 09:53
    Mitar
    Prestao sam sa ovim! Obican spin za siromasne gradjane...kakve negrade od tog nema nista! Daj ti nama pristojne plate i penzije!!! Mrsss

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.