Brnabić: Zahtevanje sankcija otvoreni akt neprijateljstva Hrvatske prema Srbiji

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da će uvođenje Srbiji sankcija EU u energetici, po "ultimatumu Hrvatske", direktno naneti štetu u stotinama i stotinama miliona evra Srbiji i njenim građanima.
Brnabić: Zahtevanje sankcija otvoreni akt neprijateljstva Hrvatske prema Srbiji
Foto: 021.rs

"Evropska unija je dozvolila te sankcije na uštrb života i standarda svih građana Srbije, uključujući i pripadnike hrvatske nacionalne manjine. Ovo će nas koštati na stotine miliona evra", istakla je Brnabić na televiziji Hepi.

Prema njenom mišljenju, Hrvatska je sankcije zatražila, i time se hvali, zbog toga što Srbija traži kažnjavanje odgovornih za zločin kod Bosanskog Petrovca u avgustu 1995. godine, kada su hrvatski avioni ubili civile, uključujući i decu.

"U svom jadu i bedi, hrvatsko rukovodstvo nije ni sakrilo da su oni to uradili. Ovo je otvoreni akt neprijateljstva Hrvatske prema Srbiji", konstatovala je Brnabić.
 
Kako je objasnila, zbog tih sankcija, nafta koja stiže preko Jadranskog naftovoda (JANAF), a koji je u bivšoj Jugoslaviji gradila i Srbija i njeni građani, svojim novcem, biće najmanje 20 odsto skuplja.
 
"Ono što su mislili da urade Rusiji, u sredu su uradili nama, jer mi zavisimo od naftovoda iz Hrvatske. Koriste to za političku ucenu i odmazdu. Oni koriste energetiku za politički rat i odmazdu. Hrvatska, a EU je to dozvolila. Koriste energetiku za političke ciljeve", navela je Brnabić i dodala da jedva čeka da EU to objasni.
 
Ona je ocenila da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na skupu Evropske političke zajednice u Pragu ima jako dobre argumente da iznese "svu njihovu sramotu, bruku i licemerje".
 
Brnabić je najavila da će se Vučić ovim povodom obratiti građanima 8. oktobra.
  • Zare

    06.10.2022 15:48
    @Rusi su prijatelji
    Prvo sam pomislio da je u pitanju sarkazam a ono budalastina! Koliko se secam oni naplate svaki let pa i humanitarni, tako da bi njihova pomoc bila do naseg zadnjeg dinara.
  • @Lalo

    06.10.2022 15:39
    Super, pa ti budi deo onih 85%.
  • Zare

    06.10.2022 13:19
    A da to nije mozda zato sto nismo uveli sankcije Rusiji kao sav normalan svet ane zbog navodne hrvatske mrznje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.