Sloga: Dostojanstveni rad u Srbiji ne postoji, više od 80 odsto domaćinstava preživljava

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" saopštili su povodom 7. oktobra, Međunarodnog dana dostojanstvenog rada, da dostajanstveni rad u Srbiji ne postoji, jer su plate male, a minimalna cena rada mizerna.
Sloga: Dostojanstveni rad u Srbiji ne postoji, više od 80 odsto domaćinstava preživljava
Foto: Pixabay
"Sloga" je istakla da se više od 80 odsto domaćinstava u Srbiji muči da preživi i podmiri najosnovnije troškove, posebno hrane.
 
 
Istaknuto je da oni koji rade sve više pate i žive u teškom prekarijatu i u društveno političkim okolnostima koja negativno utiču na njihovo materijalno, socijalno i psihološko stanje.
Radnike sve više unižavaju po raznim osnovama, a ne štite ih zakoni i državne institucije koje bi to trebalo da rade, čime se dodatno psihički i emotivno iscrpljuju, ukazala je "Sloga".
 
Dodaje se da je sve više pritisaka i suzbijanja sindikalnih aktivnosti, posebno kolektivnog pregovaranja i socijalnih dijaloga.
 
"U Srbiji je rad sve, samo ne i dostojanstven, pa u narednom periodu očekujemo više protesta, štrajkova i građanske neposlušnosti", naveli su iz "Sloge". 
  • Ivan Ivanov III

    23.10.2022 05:30
    Evoluiranje Srbije
    Treba se pomagati-u tome je uspeh uspešnih.To kad se nauči-biće bolje.Silom-PROPADATE.
    Samo optimizmom možete postići nešto.Suviše je pesimizma-to ne valja.
  • Mirko

    23.10.2022 04:45
    Replika Slavku
    Čitaj dobro "Slavko" (ko zna kako se zoveš,u stvari...)
    Vratili su me jer mi je otac bio na samrti i pošto tvoja u***** "država nije sposobna da obiđe 80-godišnjeg penzionera koji je 30 godina radio u tri noćne smene kao metalostrugar ,JA sam bio obavešten da hitna neće da dođe jer hoće da im se plati gorivo,infuzija,lekovi i pregled,JA sam morao da se vraćam da ga zbrinjavam.Je li ti sada jasno?
  • Mirko

    22.10.2022 20:41
    Za Slavka
    Nisam ulogovan da ti direktno odgovorim.
    Ja sam se u EZ dokazao kao savršen radnik.Dobio sam Debit Visa karticu.Tada je naišla "korona" i morali smo svi kući jer EZ ne priznaje srpske zdravstvene knjižice.Da si pošteno radio u životu ne bih mi replicirao sa tim adolescentnim tekstom,nemaš ti pojma o životu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.