Brnabić: Vučić će u subotu saopštiti neke strateške odluke, vlade ima – ja sam tu, borimo se

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da najava iz Evropske unije da Srbija neće biti izuzeta iz odluke o zabrani uvoza ruske nafte, "praktično znači sankcije prema Srbiji".
Brnabić: Vučić će u subotu saopštiti neke strateške odluke, vlade ima – ja sam tu, borimo se
Foto: 021.rs
Brnabić je za televiziju Prva izjavila da "ako se to desi imaće svakako ozbiljne posledice na našu ekonomiju, a relativno dobra vest je to što je konačna odluka pomerena na 1. decembar".
"Biće još mnogo teških razgovora. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će u subotu na pres konferenciji saopštiti neke strateške odluke", rekla je Brnabić.
Ona je navela da je odluka o zabrani uvoza ruske nafte, koju je inicirala Hrvatska, "očigledno otvoreni akt neprijateljstva prema Srbiji i toga da su oni spremni da bilo šta koriste protiv Srbije, tako i energestsku krizu".
 
"Mi ćemo morati nešto drugačije da se pozicioniramo", kazala je Brnabić.
 
Na pitanje da li Srbija može bez uvoza ruske nafte, odgovorila je da "možemo potpuno bez ruske nafte, ali da bi kupovina iz drugih izvora snabdevanja bila skuplja".
 
Brnabić je rekla da će vlada biti formirana uskoro, navodeći da "zbog situacija nije bilo vremana i prostora da se to već uradi, da se jasno definišu prioriteti, da sednem i napravim ekspoze".
 
"Građani to razumeju. Ta tema je nametnuta, građani vide kakva je situacija i da se mi borimo", izjavila je.
 
Kako je rekla, "to što je vlada u tehničkom mandatu ne znači da je nema, vlade ima – ja sam tu, borimo se".
 
"Mi smo u ustavnim rokovima, poštujemo Ustave i zakone. Bilo je i nekih požara da se gase, prioritetnih situacija koje su morale da se rešavaju", naglasila je Brnabić.
  • zztop

    08.10.2022 01:48
    zlatko.veh@gmail.com
    Pažljivo gledati acino obraćanje i crtanje na panou i ako vam nešto nije jasno odmah pitati anu...
  • Samujlo

    07.10.2022 17:18
    vazni datumi
    Opet nesto istorijsko?To ni srpski djaci ne bi sve zapamtili!
  • Temerinac

    07.10.2022 15:27
    Ne igrajte se sa sankcijama Rusiji, toliko !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.