FOTO: Palma dočekao kamen sa Golgote kojim je gađan Isus Hrist i mošti iz Jerusalima i Grčke

U Hram Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu, nadomak Jagodine, donete su čestice moštiju Svetog Jovana Krstitelja, svetih mučenika Jerusalemskih, ali i kamen sa Golgote kojim je gađan Isus Hrist.
Kako se navodi na Fejsbuk stranici Dragana Markovića Palme, dolazak ovih moštiju je plod posete delegacije koja je bila u Egiptu, Izraelu i Grčkoj.
Kako je rekao Palma, darove iz Jerusalema je srpskoj delegaciji uručio lični sekretar Patrijarha Jerusalimskog Teofila Trećeg.
"U Hram Svetog Jovana Krstitelja su iz Svete zemlje, iz Jerusalima, stigle čestice moštiju mučenika Jerusalimskih, kao i kamen sa Golgote kojim je gađan Isus Hrist, gde je mučen i gde je stradao. Takođe, stigla je i sveća koja označava pečat kada se na Veliku subotu pojavljuje Sveti Oganj iz Jerusalima", rekao je Palma tokom crkvene svečanosti povodom dolaska moštiju.
 
Pored toga su u ovaj hram u Končarevu stigle i čestice moštiju Svetog Jovana Krstitelja.
 
"Ne verujem da još neki hram u Srbiji ima mošti koje ima ovaj hram u Končarevu, a sada ukupno ima 14 moštiju", rekao je Palma.
 
Dodao je da su sve dosadašnje posete imale verski i privredni karakter i da su uvek imale u povratku "konkretne rezultate".
 
  • zztop

    08.10.2022 01:41
    zlatko.veh@gmail.com
    Palma bio ministrant kod dačića, a ne kod pomfritija...
  • I levom i desnom †

    07.10.2022 19:39
    ....kamen kojim je gađan ... gde je mučen i gde je stradao ...

    I ovim se dičimo...

    Obaška što jako liči na idolatriju.

    Ali se iskreno nadam da Palma & co ne planiraju neki novi Christian Horrors theme park pored Zoo, s otvaranjem za Halloween, naravno.
  • Nije nego

    07.10.2022 17:21
    @ Jelena
    Razlikuju se od palme sigurno. A imaju i malo soli u glavi pa im je jasno da cestice o kojima pricaju su mozda mogle da prodju pre milenijuma ali danas tesko. Kamen? Kamen kojim je gadjan Isus? Ma dajte, zaista verujete da postoji kamen kojim je Isus gadjan i da je takav dospeo kod palme?
    Sto se tice vere-poznajem ljude koji nisu nogom krocili u crkvu, nisu citali knjige, sveta pisma i jevandjelja, odrasli i vek proveli na salasu ali su posteni, inteligentni, zdravog duha, cistog srca..Sta mislite onako, kakvi su to ljudi a da bez ikakve spoznaje o veri i Isusu, Hriscanstvu nemaju? Da vam pomognem-takvi su cestiti. I takvi bi se prvi nasmejali i palmi i vama na komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija