Određen pritvor huliganima uhapšenim zbog napada na policiju na Evroprajdu

Prvi osnovni sud je na predog tužilaštva danas odredio pritvor za 22 osobe osumnjičene da su 17. septrembra, tokom Evroprajda u Beogradu, napale policiju, potvrđeno je za Euronews Srbija iz suda.
Juče su u tužilštvu saslušani svi okrivljeni od kojih je njih devetnaest izjavilo da negira izvršenje krivičnog dela, ali da ne žele da iznose odbranu, dok je troje okrivljenih iznelo svoju odbranu i negiralo izvršenje krivičnog dela.
"Tužilaštvo je predložilo Prvom osnovnom sudu u Beogradu da u odnosu na sva zadržana lica koja su saslušana pred tužilaštvom odredi pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na saučesnike koji su u bekstvu, dok je u odnosu na sedam lica predložilo određivanje pritvora i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo", naveli su iz tužilaštva.
Kako navode, u odnosu na okrivljene L. T. i M. M. za koje se osnovano sumnja da su kolovođe grupe, a kojima se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela Učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo sa elementima nasilja za koje je predviđena kazna zatvora do osam godina, predložen je pritvor i po osnovu da su način izvršenja i težina posledica krivičnog dela dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.
 
Podsetimo, grupa navijača je tokom Evroprajda gađala bakljama na Bulevaru oslobođenja policijski kordon koji je obezbeđivao ovu manifestaciju. Ova grupa, čiji pripadnici nisu nosili klupska obeležja, pokušala je da se tokom Evroprajda probije ka Slaviji iz pravca Autokomande. Došlo je do okršaja sa policijom. Do sukoba je tada došlo i kod Hrama Svetog Save.
 
U okršajima tokom Evroprajda povređeno je više policajaca, od kojih su dvojica bili hospitalizovani. 
  • Zabrinut roditelj

    12.10.2022 13:36
    @Milan
    Bravo!
  • Milan

    12.10.2022 11:15
    Porodične vrednosti
    Stalno sam u raspravi sa komšijama i prijateljima oko ovoga. Nisam siguran da li SVE ideje i zahtevi LGBT+ zajednice imaju racionalno uporište (neki imaju, ali ne znam za sve), ali znam da su moja deca objektivno mnogo više u opasnosti da ih ovakvi likovi prebiju zbog pogrešne majice ili iz čiste zabave, da ih navuku na drogu, kocku ili kriminal, nego da ih gay lobi pretvori u nešto što nisu (ako već nisu).
    Zašto onda Boško, Milica i SPC ne organizuju proteste protiv huligana i narko-dilera - to je pitanje za 1M$.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.