Odlaže se početak grejne sezone do kraja meseca: "Nadležni proveravali vremensku prognozu"

Početak grejne sezone, koja je godina unazad počinjala 15. oktobra, biće pomeren na 31. oktobar, nezvanično prenose beogradski mediji.
Odlaže se početak grejne sezone do kraja meseca: "Nadležni proveravali vremensku prognozu"
Foto: 021.rs
Ukoliko se ostane pri toj odluci, to znači da tople radijatore građani mogu da očekuju najranije tek od 1. novembra. Novosti prenose da je svim toplanama i gradskim upravama prosleđeno pismo o merama štednje, a u skladu sa tim je pomeren datum početka grejanja.
Kako Nova nezvanično saznaje, informaciju o odlaganju grejne sezone trebalo bi da saopšti predsednica Vlade u tehničkom mandatu Ana Brnabić, i to već u narednim danima.
 
Na ovaj način, vlast pokušava da uštedi energente koji se kupuju po astronomsko visokim cenama na tržištu, a kojih uz to i nema dovoljno.
Da će odlaganja početka grejne sezone u Vladi Srbije je nezvanično potvrđeno i za Euronews Srbija. Kako kaže izvor ovog medija, nadležni su pre donošenja ove odluke proveravali vremensku prognozu do kraja meseca, koja bi trebalo da bude povoljna i da ide na ruku odlaganju početka grejne sezone.
 
Odlukom o snabdevanju toplotnom energijom utvrđeno je da tople probe počinju 1. oktobra i da traju do 10. oktobra. Pet dana kasnije, 15. oktobra, zvanično počinje grejna sezona, saopšteno je ranije.
 
Da bi do odlaganja početka grejne sezone u Beogradu moglo da dođe nagovestio je juče gradski menadžer Miroslav Čučković.
 
"Grejna sezona će početi 15. oktobra, ali je moguće odlaganje od nekoliko dana ukoliko dani budu topliji", objasnio je Čučković za RTS.
Pre njega, javnost u Beogradu su gradonačelnik Aleksandar Šapić, kao i predsednik Skupštine Grada Nikola Nikodijević uveravali da će grejna sezona krenuti 15. oktobra.
 
Grejna sezona prema važećim propisima počinje 15. oktobra, a završava se 15. aprila.
  • Banderaš

    15.10.2022 10:18
    Školovani prevarant
    Dok se vi zabavljate sa grejanjem,rusijom,migrantima,nasa drzava legalno ostaje 18% teritorije sa rudnim bogatstvima od 500 milijardi dolara.
  • Luka

    15.10.2022 09:47
    Toplo vreme?!
    U kom delu dana je preko 20 stepeni? Ujutro, od 06-10h ili mozda od 17-21h ?! Tada je porodicama najpotrebnije grejanje, 20 stepeni je u 14h...npr
    Dokle vise ovo "zakucavanje" u mozak?
    Sramota!!
  • Zemlja čudesa

    15.10.2022 09:37
    @QQjado
    Potrebne su velike količine funkcionalnih mozgova... Ovi na vlasti ih u nekoj manjoj količini i imaju, ali ovi što ih dovode na vlast su u potpunom deficitu. Nadam se da će one 2-3 crvene i "helikopterski novac" potrošiti na lekove ove zime.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.