U Nišu sutra protest protiv "Oka sokolovog"

Građani Niša koji su nezadovoljni time kako funkcioniše sistem za kontrolu parkiranja i zaustavljanja "Oko sokolovo" najavili su za sutra u 18 časova protest ispred Gradske kuće.
U Nišu sutra protest protiv "Oka sokolovog"
Foto: 021.rs
Poziv za protest deli se putem društvenih mreža, a u pozivu se navodi da će od rukovodstva grada biti zatraženo da se u Nišu vozači kažnjavaju tek nakon što se obezbedi dovoljan broj parking mesta, jer, kako navode, u gradu ima 3.500 mesta za parkiranje, a 80.000 registrovanih vozila.
U pozivu za protest se takodje navodi da "Oko sokolovo" ne bi trebalo da kažnjava vozače koji stanu kolima ispred svoje kuće, dvorišta ili garaže, kao i da se ne plaća parkiranje koje traje kraće od pet minuta. 
Jedan je od zahteva i da se reši problem koji imaju preduzetnici, pošto se sada kažnjavaju kada parkiraju ili zaustave vozilo ispred svojih lokala zbog dostavljanja robe. 
 
Dva vozila sa sistemom "Oko sokolovo" kontrolišu i kažnjavaju učesnike u saobraćaju od avgusta, dok je tokom jula bio period probnog rada. Prema podacima Komunalne milicije u avgustu je "Oko sokolovo" evidentiralo bezmalo 3.000 prekršaja.
 
Najčešći prekršaji vozača su parkiranje na trotaoru, na prilazima kućama i stambenim zgradama, na zelenim površinama i na odstojanju manjem od šest metara od raskrsnice. Obaveštenja o prekršaju stižu preko pošte na kućne adrese vozača.
 
Rok za plaćanje je osam dana i u tom slučaju kazna je 2.500 dinara, a nakon isteka roka 5.000 dinara.
  • Gg

    14.10.2022 10:10
    Gg
    Podrska za protest i treba do kraja ici! Obezbedite prvo parkinge pa onda pljackajte gradjane! Danas mnogo vise gradjana zivi u gradovima nego pre 50 godina i normalno je da ima vise kola i parking mesta!!! Cista SNS pljacka pod izgovorom o bezbednosti gradjana!!!
  • Marko

    13.10.2022 21:41
    Mrzim ovu vlast i 99% stvari koje su uradili ali ovu foru sa ovim tzv "okom sokolovim" podrzavam, pod uslovom da jednako vazi za sve nas i sta sumnjam. U polovini ulica u gradu je konstantno blokirana po jedna traka od ovih sa 4 zmigavca.
  • Soko okolovo

    13.10.2022 21:30
    Svaka cast da su se setili da protestvuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija