PSG: Tokom noći ubijali pse lutalice po Smederevskoj Palanci

Prethodne noći oko dva sata posle ponoći nepoznati počinioci su iz vatrenog oružja išli i ubijali pse lutalice, prvenstveno one okupljene kod "Maksija" i užeg centra Smederevske Palanke, navodi PSG.
PSG: Tokom noći ubijali pse lutalice po Smederevskoj Palanci
Foto: Pixabay
Kako dodaju, iza životinja su ostali krvavi tragovi dok su ih odvlačili u gepeke.
U međuvremenu, nađeni su i prvi snimci sa sigurnosnih kamera iz kojih se može videti da su počionici ovog krivičnog dela izazvali i opštu opasnost po imovinu i živote ljudi, stoji u saopštenju Povereništva PSG u Smederevskoj Palanci.
"Svesni smo da je problem uličnih pasa u našoj opštini ogroman i rasprostranjen. PSG Smederevska Palanka je u lokalnoj izbornoj platformi predlagao izgradnju azila za pse i obezbedio stručne konsultante za isti projekat. Sada, nakon ovih gnusnih dela, i nakon što smo videli da su neki koraci u tom smislu preduzeti, apelujemo da projekat što pre bude realizovan, kao i da počinioci ovih krivičnih dela budu procesuirani, iako živote pasa koje su građani pazili i hranili, niko ne može da vrati", dodaju u PSG.
 
U udruženju zahtevaju hitnu reakciju nadležnih.
 
Kako dodaju, poverenik PSG Smederevska Palanka advokat Vuk Đorđević podneće krivične prijave protiv NN lica zbog krivičnih dela iz čl 269. Ubijanje i zlostavljanje životinja, kao i Izazivinje opšte opasnosti iz člana 278 Krivičnog zakonika.
 
"Pokret slobodnih građana će nastaviti da vodi računa o dobrobiti životinja i podiže glas za njihova prava, sa ciljem stvaranja pravednijeg društva u kojem su one uvek prepoznate kao živa bića", saopštio je PSG.
 
  • Nemanjz

    15.10.2022 00:32
    Koji moron
    Dobro da si otiso iz srbije
  • Jovan

    14.10.2022 11:08
    Psi
    Znate. Opština ih je poslala da ubiju te nevine pse. Ja sam odrastao i živim u palanci i nikad nikog nije napao pas lutalica. Jedi o pit ulovi koji su neciji psi. Džukele na ulici su nevine. OPŠTINA JE NEMILOSRDNO POBILA SVE JADNE PSE A ONDA KRIVI NEKOG DRUGOG! otvorite svoje oci i shvatite sta se desava ljudi
  • Telep

    14.10.2022 08:20
    budimo realni
    ja sam protiv ubijanja pasa.

    Trenutno na Telepu pse lutalice napadaju ljude, konkretno izmedju Telepa i Adica. Ko je odgovoran? Ti psi mogu da ozbiljno unakaze i povrede nekoga, ne daj Boze dete! Ko se bavi time?

    Pas je najdivnija zivotinja, osim kada je napusten i prethodno zlostavljan, sa traumama. Onda ozbiljno moze nauditi coveku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.