Načelnica bolnice u Čačku: Svih sedam pacijenata povređenih u Ovčar Banji stabilno

Načelnica hirurgije Opšte bolnice u Čačku Biljana Marić izjavila je da je sedmoro pacijenata, koji su povređeni kada se u četvrtak otkačio viseći most u Ovčar Banji, stabilno.
Načelnica bolnice u Čačku: Svih sedam pacijenata povređenih u Ovčar Banji stabilno
Foto: FoNet
Ona je za RTS rekla da pacijenti koji se nalaze na odeljenju hirurgije i na odeljenju ortopedije imaju lakše telesne povrede, dok su teže povređene pacijentkinje na jedinici intenzivnog lečenja.
"Pacijenti su stabilnih životnih parametara, dobro se osećaju jutros, posebno pacijenti koji su na odeljenjima hirurgije i ortopedije. Pacijentkinje koje se nalaze na lečenju u jedinici intenzivnog lečenja su takođe stabilnih životnih parametara, ali imaju teške povrede i njihovo lečenje ćemo nastaviti i dalje", kazala je Marić.
Gotovo je izvesno, dodala je, da pacijenti sa ortopedije i hirurgije danas odu na kućno lečenje.
 
Tri teško povređene osobe u četvrtak su prebačene na lečenje u Beograd, u Spinalni centar ortopedije na Banjici.
 
Marić kaže da najmlađi pacijent ima 19 godina, on ima prelom ručnog zgloba, kontuzije grudnog koša i trbuha, ali ima i dijabetes, pa je pod posebnim nadzorom.
 
Doktorka navodi da svi povređeni imaju povrede lokomotornog sistema, nastale tokom pada, a jedna žena ima ozbiljne prelome kičmenog stuba i karlice, dok jedna pacijentkinja ima povrede grudnog koša, a takođe se i nagutala vode.
 
Do nesreće kod Ovčar Banje došlo je juče oko 11 časova kada se autobus sa turistima iz Zvornika u BiH, koji su u Srbiji obilazili manastire, zaustavio u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.
 
Prema snimcima koji su se pojavili, oko 20 njih je krenulo da prelazi viseći most, koji je bio u jako lošem stanju, kada je pukla sajla sa jedne strane i on se srušio. Od pada je 10 osoba zadobilo povrede, a dve žene su preminule.
 
Na ovaj most se ukazivalo i ranije da nije bezbedan, ali nikada nije stavljena tabla da on nije za upotrebu.
 
Meštani kažu da na ovom mostu nikada nije ni bio veliki broj ljudi, pa se do sada nisu dešavale tragedije. Nadležnosti oko ovog mosta stalno se prebacuju sa jedne institucije na instituciju.
 
Prema nezvaničnim informacijama N1, pre nekoliko godina Gradska uprava Čačka uputila je Srbijavodama zahtev da se ovaj most što pre sanira, jer je bio u jako lošem stanju, ali nema informacije da li je postignut bilo kakav dogovor.
 
U toku je istraga o nesreći u Ovčar Banji.
 
Grad Čačak je obezbedio hotelski smeštaj za porodice povređenih. 
  • olv

    14.10.2022 10:39
    Da,sad se vade svi a moglo je lepo da se spreci,da se zakucaju daske na prilaz mostu,gledam slike da je i ekskurzija djaka isto ovako prolazila po 10 njih na mostu,a kad tad bi pao pa taman da ih je bilo 5.
    Alavost,hoce novac od turista a nista da uloze ili ako vec nece da saniraju bar da zabrane prilaz.
    Kazu ima jos ovakvih mostova po Srbiji,pa se nadam da ce im ovo biti opomena da ih pozatvaraju ili saniraju.
  • MI

    14.10.2022 10:31
    Živimo...
    ...ko u filmu "Ko to tamo peva"...da citiram Batu Stojkovića: da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda, nije to tako loše kao što izgleda...neverovatno, ali istinito...ništa ne možemo da naučimo, čak iz tog kultnog filma koji je snimljen pre pola veka, ej kakvi smo to...neverovatno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.