Dogradnja vrtića u Pećincima u kojima nema mesta za nepodobnu decu "poskupela" preko noći

Dogradnja vrtića u Pećincima "poskupela" je za skoro 55 miliona dinara, dan nakon izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saznaje VOICE.

Vučića je rekao da nijedno dete ne sme da trpi zbog nacionalne, političke, ili druge pripadnosti svojih roditelja i da će učiniti sve da se reši problem koji je nastao u vrtiću u Pećincima.

Podsetimo, roditelji čija su deca volšebno ispisana iz PU "Vlada Obradović Kameni" u Pećincima 30. avgusta održali su protest ispred vrtića jer od nadležnih nisu dobili konkretne odgovora zbog čega i kada je doneta takva odluka.
Oni su, piše VOICE, naveli da su o takvoj odluci Komisije saznali nakon telefonskog poziva iz kancelarije direktorice PU "Vlada Obradović Kameni" Anite Vončevski, a da je utvrđeno da je spisak iz političkih pobuda sastavio poverenik Srpske napredne stranke Pećinci i lokalni biznismen Milorad Pantić Luki.
 
Prema saznanjima VOICE-a, opštini Pećinci kao investotoru nadležno Odeljenje odobrilo je 11. oktobra izmenu građevinske dozvole za dogradnju vrtića u toj sremskoj opštini, kojom je predračunska vrednost radova koja je u martu ove godine iznosila 36.826.738, 33 dinara bez PDV-a, uvećana za skoro 55 miliona dinara i sada je 91.645.484,11 dinara bez PDV-a.
 
U šturom obrazloženju izmenjene odluke piše da je došlo do "promene investiocionih troškova". A, osim novčanog iznosa, u projektu ništa nije menjano.
 
Inače, piše VOICE, dogradnja vrtića u Pećincima je započeta početkom ove godine kada su prvog februara odobreni lokacijski uslovi a narednog meseca i građevinska dozvola. I tada je predračunska vrednost radova iznosila 36.826.738,33 dinara bez PDV-a.
 
VOICE podseća da je krajem juna dostavljena tehnička dokumentacija u pogledu mera zaštite od požara i da je taj zahtev usvojilo Odeljenje za urbanizam.
 
Dalje se podseća da odluku o dogradnji vrtića nije kao potencijalno rešenje problema prekobrojne dece pominjao ni predsednik te sremske opštine Siniša Đokić, iako je, po dokumentaciji u koju je VOICE imao uvid, taj posao pokrenut još početkom godine.
 
Nadležni, dodaje VOICE, nisu odgovarali na njihova pitanja niti mejlove u vezi sa ovim slučajem.
  • Bruka

    15.10.2022 09:15
    Veca bruka
    Bruka sveznajuci (cije ime se ne izgovara)zaboravio tamo neki vrtic u provinciji ali dobro zna da su nepodobni pA ce ih od podobne ali za godinu dve ako MU ne dosadi. Bruka nad Brukama hocete u EU moze NIKAD. Nismo svi Gradjani Pkorni...
  • Msp

    14.10.2022 22:32
    Dakle
    Nema kraja lopovluka. Pa i ja bi deco malko koji dinar da ukradem al neznam kako se to radi a nikad nisam ni znala ,a bas bi mi trebalo.
    Al ovi nemaju ni stida ni srama.
  • teacher

    14.10.2022 22:23
    Dogradnja vrtića je priča za sebe. Ali deca koja su jedne godine išla u vrtić ne mogu sledeće godine biti na listi čekanja jer za njih odjednom nema mesta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.