SSP: U Smederevskoj Palanci ubijeni mirni lokalni psi, ljubimci svojih komšija

Ubistva pasa lutalica u Smederevskoj Palanci i namerno ostavljeni tragovi njihove krvi po ulicama ukazuju na kolaps ljudskosti počinioca, ali pokazuju i nesposobnost lokalne vlasti, ocenila je SSP.
SSP: U Smederevskoj Palanci ubijeni mirni lokalni psi, ljubimci svojih komšija
Foto: Pixabay
"Ovakvo neprimereno delovanje onih koji vode grad dovoljan je razlog za sumnju da pokušavaju da sakriju počinioce ovog varvarskog zločina nad životinjama", bavela je u pisanoj izjavi Tijana Šerbula iz Pododbora za brigu i zaštitu životinja SSP.
Šerbula je ocenila da su u Smederevskoj palanci "ubijeni mirni lokalni psi, koji su bili ljubimci svojih komšiluka, čije slike su deca delila na mrežama".
Stranka slobode i pravde traži da se "pitanje pasa bez vlasnika rešava na humani način", postupcima "steriliši i vrati", zbog dobrobiti životinja i svih građana.
 
"Od lokalne policije zahtevamo hitnu reakciju i razotkrivanje počinioca, kao i njihovo kažnjavanje po važećim zakonima ove zemlje", ističe se u saopštenju.
 
U Smederevskoj Palanci za danas je najavljen protest povodom nesvakidašnjeg zločina kada su u noći između 12. i 13. oktobra neidentifikovane osobe u tom gradu iz vatrenog oružja ubile više pasa.
 
Protest počinje u 18 časova.
  • Lily

    15.10.2022 23:43
    Mamino
    @ mama
    Čija li si ti mama? Jadna ta deca ako ih uopšte i imaš.
  • Dragan

    15.10.2022 21:08
    Krivi su ljudi
    Ti psi ne smeju da budu na ulici. Pas nije divlja životinja koja može da preživljava u urbanim uslovima kao da je mačka, golub ili vrabac. Postojeće lutalice treba odvesti u azile, postojeće vlasničke pse čipovati OBAVEZNO, sterilisati da vlasnici ne bi izbacivali štence na ulicu, osim ukoliko ne planiraju da se bave uzgajanjem pasa. Kažnjavati vlasnike pasa takvim kaznama da nikome ne padne na pamet da dozvoli da njegov pas nekoga napadne, da pobegne u šetnji ili iz dvorišta i slično. Ako vlasnički pas napadne nekoga i nanese mu teške povrede, da se sudi vlasniku kao da je on lično naneo te povrede - jedino tako će vlasnici opasnih rasa da postanu malo oprezniji.
  • Sjajna

    15.10.2022 18:29
    prilika da ovi što protestuju, lepo pokupe pse lutalice, usvoje ih i zbrinu u svojim domovima i tako dosledno dokažu svoju brigu i ljubav prema tim životinjama i ne ostavljaju ih na ulici izložene zimskim hladnim danima bez vode i hrane. Samo hrabro i bez licemerstva, molim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija