Suđenje Dijani Hrkalović: Šušnjić tvrdi da su novosadski inspektori postupali profesionalno

Bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović i dalje ostaje pod merom zabrane napuštanja Beograda, odluka je Sudskog veća Specijalnog suda.
Suđenje Dijani Hrkalović: Šušnjić tvrdi da su novosadski inspektori postupali profesionalno
Foto: 021.rs

Ovo je odlučeno nakon što je njen branilac, advokat Vladimir Đukanović na današnjem glavnom pretresu zatražio da joj se ova mera ukine, odnosno zameni zabranom napuštanja zemlje, piše Insajder.
 

O svedočenju bivših rukovodioca MUP-a, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i direktora policije Vladimira Rebića, koje je kao svedoke predložila odbrana okrivljene Hrkalović, sud još nije doneo odluku.
Na današnjem pretresu nastavljen je dokazni postupak izvođenjem pismene dokumentacije, najpre vezane za postupanje novosadske policije u odnosu na Darka Eleza, ranije osuđivanog za teška krivična dela, a zatim policijske dokumentacije u odnosu na mere tajnog nadzora nad Igorom Braunovićem, direktorom "Srbijašuma". 
 
Prema optužnici, Dijana Hrkalović je usmeno naredila Šušnjiću da predloži da se Elez stavi na mere tajnog prisluškivanja, kako bi na taj način Eleza "držali pod svojom kontrolom", odnosno sprečili da ostale policijske organizacione jedinice nad njim otvore "operativnu obradu". 
 
Kada je u pitanju Igor Braunović, tužilaštvo tereti optuženog Dejana Milenkovića da je naredio da se izbrišu policijski podaci o praćenju Braunovića, i to u konkretnom slučaju sastanka sa Brankom Stefanovićem, ocem tadašnjeg ministra policije, Nebojše Stefanovića. 
 
Odbrana okrivljenih i okrivljeni smatraju da danas prikazani pisani dokazi idu u njihovu korist.
 
"Naredbu za tajni nadzor Darka Eleza potpisao je sudija za prethodni postupak. Nigde nema mog imena", izjavila je Hrkalović nakon što je na ekranu prikazana dokumentacija vezana za "operativnu obradu" I presluškivanje Eleza.
 
I optuženi Milorad Šušnjić izjavio je da su inspektori PU za Novi Sad u ovom slučaju postupali profesionalno i ispravno i da nije bilo nijedne greške.
 
Kada je u pitanju dokumentacija vezana za tajno praćenje Igora Braunovića, a koji se nalazio pod "obradom policije", okrivljeni Dejan Milenković je izjavio da pismeni dokazi dokazuju da je matrica video zapisa sastanka Braunovića i Branka Stefanovića dostavljena Odeljenju za sprečavanje korupcije, koje je I vodilo "obradu", navodi se u tekstu Insajdera.
 
"Zamenik načelnika Odeljenja za suzbijanje korupcije je potpisao i priznao na saslušanju da je preuzeo materijal iz Službe za specijalne istražne metode. Znači da je SSIM dostavio matricu Odeljenju za suzbijanje korupcije, a ja se prema optužnici teretim da sam taj snimak obrisao. Ne razumem, da li je Sektor unutrašnje kontrole to namerno tako predočio", rekao je Milenković.
On je zatim naveo i da je Odeljenje za suzbijanje korupcije o tom snimku trebalo da obavesti sudiju za prethodni postupak, koji je potpisao nalog za mere tajnog nadzora.
 
"A da li su dostavili sudiji, to je pitanje za načelnika i zamenika načelnika Odeljenja za suzbijanje korupcije, a ne za Službu za specijalne istražne metode", rekao je Milenković.
 
Naredno suđenje zakazano je za 1. decembar, za kada je predviđeno izvođenje tonskih zapisa kao dokaza.
 
Opširnije na portalu Insajder.
  • Pezos

    16.10.2022 19:44
    Poznavalac
    Najveci promasaj postavljanje Susnjica za nacelnika PU Novi Sad. Svi znaju kako je dosao i ko ga je postavio zarad prljavih poslova ??? Covek koji nema znanja ni kapaciteta za takvu funkciju, koji se ponasao prema policajcima, kao prema kriminalcima a prema pojedinim kriminalcima ko prema kolegama.. Zalosno je da je takav covek, vodio policiju i da se izvuce iz procesa, koji se vodi protiv njega...A svi znaju ishod ???? I takvi da ostanu u sluzbi.. BRUKAAA
  • ZX

    15.10.2022 22:56
    Sve redom
    Još će hrkalovićka na kraju dobiti neku medalju od SPC.
  • Višekruna

    15.10.2022 22:48
    Ćvrsta ruka
    Šušnjića i malog Sentu treba staviti u sam vrh policije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija