Radnik zaječarskog Vodovoda dobio presudu: Godinama trpeo mobing

Radnik zaječarskog JKP "Vodovod" dobio je poslodavca na sudu zbog mobinga.
Radnik zaječarskog Vodovoda dobio presudu: Godinama trpeo mobing
Foto: 021.rs

Kako piše Danas, raniju presudu Višeg suda u Zaječaru, po tužbi zaposlenog Tomislava Petkovića, kojom je utvrđeno da je u period od januara do novembra 2020. godine bilo mobinga u Javnom komunalnom preduzeću "Vodovod", dok je funkciju v.d. direktora obavljao sada tehnički direktor Nikola Šarčević, potvrdio je Apelacioni sud u Nišu.
 

Utvrđeno je, kako piše u presudi u koju je Danas imao uvid, da je u periodu od 1. januara do 12. novembra 2020. godine, Tomislav Petković pretrpeo zlostavljanje na radu preduzimanjem kontinuiranih onemogućavanja i zabrane rada, izolacijom od drugih zaposlenih i onemogućavanjem sindikalnog rada i angažovanjem tužioca kao poverenika reprezentativnog sindikata "Nezavisnost".
 

Ovom presudom Apelacionog suda, JKP "Vodovod" u Zaječaru se obavezuje da prestane sa mobingom, da se izbegne ovakvo ili slično zlostavljanje u budućnosti, tako što je potrebno obezbediti zdravu radnu sredinu.
 
Pored toga, JKP "Vodovod" je dužan da plati troškove sudskog postupka u vrednosti od 141.000 dinara.
 
Takođe, sud je kao glavnog krivca za mobing, označio tadašnjeg v.d., a sadašnjeg tehničkog direktora, Nikolu Šarčevića.
Godinama su zaposleni u Vodovodu ukazivali na problem zlostavljanja na radu, ali je to prolazilo bez reakcije iz Gradske uprave u Zaječaru, navodi se u tekstu objavljenom na portalu Danas.
 
Situacija se dodatno pogoršala, nakon održanog protesta u letu minule godine, kada su radnici ispred zgrade preduzeća, ukazivali na nepravilnosti u radu Vodovoda.
  • R49

    16.10.2022 07:37
    NapreDNO sudstvo
    Presuda pala, a direktor ostade direktor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.