Brnabić razgovarala sa ministarskom spoljnih poslova Libije o produbljivanju odnosa

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Beogradu sa ministarkom spoljnih poslova Libije Nadžlom Mohamed el Manguš o produbljivanju odnosa dve države.

Ovo se posebno tiče intenziviranja političkog dijaloga i unapređenju praktične saradnje.

Brnabić je rekla da Srbiju i Libiju vezuju višedecenijsko prijateljstvo i saradnja i da je poseta ministarke Manguš od velike važnosti za nastavak političkog dijaloga dve zemlje, saopštila je Vlada Srbije.

Ona je kazala da Srbija poštuje suverenitet, nezavisnost, teritorijalni integritet i nacionalno jedinstvo Libije i da je spremna da "snažno jača" privrednu saradnju dve države, pre svega u oblastima poljoprivrede, zdravstva i obrazovanja, navedeno je u saopštenju.
 
Manguš je zahvalila na podršci uspostavljanju stabilnosti u Libiji i dodala da bi "značajan doprinos" bilateralnoj saradnji pružilo i obnavljanje kontakata između privrednika dve strane. Ona je prenela poziv Srbiji da ponovo otvori ambasadu u Tripoliju, dodaje se.
  • Nikola

    18.10.2022 12:09
    Razvijace malogranicni promet!
  • VladaN

    17.10.2022 21:58
    Šta će ova…
    …. “produbiti”?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.