Stefanović: Rusija će razumeti da je naše suvereno pravo da joj uvedemo sankcije

Zamenik predsednika SSP i predsednik Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove Borko Stefanović ocenio je da je neusklađenost Srbije sa spoljnom politikom EU opasna po naše interese.
Stefanović: Rusija će razumeti da je naše suvereno pravo da joj uvedemo sankcije
Foto: 021.rs
Stefanović je rekao da će, posle formiranja vlade, predložiti da se na plenarnoj sednici Skupštine raspravlja o uvođenju sankcija Rusiji.
"Na sednici Odbora za spoljne poslove ćemo razmatrati dokument koji ću podneti i koji će tražiti da Srbija što pre uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom EU, naročito prema restriktivnim merama Rusiji zbog nelegalnog vojnog napada, agresije na suverenu zemlju i oduzimanje njenih teritorija, što je sve u suprotnosti sa Poveljom Ujedinjenih nacija", rekao je Stefanović za list Nova.
Kako je dodao, "kakav god da bude ishod glasanja, nakon debate u Odboru, ja ću svakako taj dokument predložiti i na plenarnoj sednici Skupštine, to će se desiti vrlo brzo nakon formiranja vlade".
 
"Reakcija ruske strane (na uvođenje sankcija) svakako neće biti pozitivna, ali teško mogu da zamislim da jednostrano raskinu potpisani sporazum o uvozu gasa ili da počnu da naplaćuju astronomske cene, kad već to ne čine prema državama koje su im odavno uvele sankcije. Siguran sam da će Rusi razumeti da Srbija želi u Evropu i da je to naša budućnost, kao i da je to suvereno pravo svake države", rekao je Stefanović.
 
Veruje, kako je naveo, "i da i u Moskvi znaju da je njihovo pozivanje na kosovski presedan o nelegalnom oduzimanju ukrajinske teritorije nešto što mi u Srbiji ne možemo videti kao prijateljski čin".
  • Milan

    18.10.2022 14:23
    Okupacija
    O kakavom Vi suverenitetu pricate? NATO generali Vam sede u Generalstabu,a agenti stranog uticaja u Vladi , u onoj istoj koju stastavljaju strane ambasade. Po diktatu EU nema sta niste sproveli i implementirali u Srbiji protiv interesa njenih gradjana.
  • ?????

    18.10.2022 14:01
    !!!!!
    Iz ovih komentara se vidi koliko smo glup i zaostao narod
  • Ovo ne zastareva

    18.10.2022 13:54
    "Pregovori o integrisanom upravljanju prelazima vođeni su od 30. novembra do 2. decembra 2011, kada je dogovorene zaključke u ime Vlade Srbije prihvatio i parafirao tadašnji šef pregovaračkog tima Borislav Borko Stefanović."

    Ustav Srbije

    Glava dvadeset osma

    KRIVIČNA DELA PROTIV USTAVNOG UREĐENJA I BEZBEDNOSTI REPUBLIKE SRBIJE

    Ugrožavanje nezavisnosti

    Član 305

    Ko na protivustavan način pokuša da dovede Srbiju u položaj potčinjenosti ili zavisnosti prema nekoj drugoj državi,
    kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina.

    Priznavanje kapitulacije ili okupacije

    Član 306

    Građanin Srbije koji potpiše ili prizna kapitulaciju ili prihvati ili prizna okupaciju Srbije ili pojedinog njenog dela,
    kazniće se zatvorom najmanje deset godina.

    Ugrožavanje teritorijalne celine

    Član 307

    (1) Ko silom ili na drugi protivustavan način pokuša da otcepi neki deo teritorije Srbije ili da deo te teritorije pripoji drugoj državi,
    kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija