Iako je protivzakonito: Direktor "Koridora Srbije" u v.d. stanju više od 20 meseci

Aleksandar Antić više od 20 meseci obavlja funkciju vršioca dužnosti direktora "Кoridora Srbije" što nije u skladu sa zakonom.
Zakon propisuje da period obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine.
Državna revizorska insititucija (DRI) objavila je izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja "Koridora Srbije" za 2021. godinu, piše Nova ekonomija.
Kao jedna od otkrivenih nepravilnosti navedeno je da "imenovano lice više od 20 meseci obavlja funkciju vršioca dužnosti direktora Koridora", što nije u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima.
 
Kako se dalje navodi, vršilac dužnosti dirktora "Koridori Srbije" imenovan je rešenjem Vlade od 12. novembra 2020. Tim rešenjem koje se nalazi u Službenom glasniku je za v. d. direktora imenovan Aleksandar Antić.
 
Mandat vršioca dužnosti direktora po ovom rešenju je istekao, navodi DRI.
 
Direktore javnih preduzeća, prema Zakonu o javnim preduzećima, imenuje Vlada Srbije nakon javnog konkursa. Period na koji se imenuje vršilac dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine. Ista osoba ne može biti dva puta postavljena za vršioca dužnosti.
 
DRI je preporučio Skupštini "КoridorA Srbije" da u skladi sa zakonom, pokrene inicijativu kod Vlade za imenovanje direktora.
  • dijasporac

    18.10.2022 16:37
    I od sveg poslovanja Koridora Srbije DRI je "upalo" u oci samo da im je direktor v.d. usprkos tome da su im javne nabavke uglavnom nepropisne odnosno namestene za bizMismene bliske SPS-u. Uostalom, sestrinska firma Putevi Srbije ima vecitog v.d.direktora Drobnjaka a u tom statusu je jos mnogo njih u javnim preduzecima. Na taj nacin ih vladajuce ekipe drze na uzici, ako ne slusaju samo stigne imenovanje novog coveka na njihovu poziciju.
  • Pera

    18.10.2022 14:49
    Zajebavanje za sve pare
    Dakle da budemo realni koga briga što nije po zakonu
    Ako glavni Kaze pa Šta na sve anomalije vidite to se odomaćilo i sad je sve pa šta....
    Daj Bože novog Ninberga...
  • Dzu

    18.10.2022 14:18
    Banovina?????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija