VJT posle svedočenja Belivuka: Optuženi nije u obavezi da govori istinu

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je posle svedočenja Veljka Belivuka da "optuženi nije u obavezi da govori istinu".
VJT posle svedočenja Belivuka: Optuženi nije u obavezi da govori istinu
Foto: 021.rs
Naveli su da, prema Zakoniku o krivičnom postupku, optuženi ima pravo, između ostalog, da slobodno iznese svoju odbranu i da se izjasni o svim činjenicama i dokazima koji ga terete, kao i da iznosi činjenice i dokaze u svoju korist, pri čemu nije u obavezi da govori istinu.
U saopštenju se objašnjava da je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu stigao veliki broj pitanja medija povodom navoda koje je izneo Veljko Belivuk, optužen za organizovanje kriminalne grupe kojoj se stavljaju na teret najteža krivična dela, među kojima je i sedam teških ubistava.
Odbrana okrivljenog Belivuka, kao i bilo kog drugog okrivljenog, ne povlači automatski reakcije državnih organa, naročito ukoliko se radi o optužbama koje nisu potkrepljene materijalnim dokazima, odnosno koje okrivljeni može da iznosi bez ikakvih organičenja, a sve u sklopu strategije odbrane i procesne pozicije u kojoj se okrivljeni nalazi, navelo je Tužilaštvo.
  • Musaši

    20.10.2022 07:12
    A šta ako je istina to što je izjavio u svojoj odbrani?
  • V5

    20.10.2022 06:59
    Ne, nije ih sramota
    Tužilaštvo još samo treba da objasni, ako može, zašto nekada reaguje, a nekada ne. Tu mora da postoji neka caka.
  • Jakov

    19.10.2022 22:46
    Poligraf
    Tačno je to što kažu u VJ Tužilaštvu. Zbog toga ni policija ni tužilaštvo nisu pozvali na poligrafsko ispitivanje policajca Milenkovića i ostale koje je pominjao Koluvija (Jovanjica). A pošteni vernik Koluvija je baš puno dokaza izneo protiv njih..... Ha, ha, ha....Pa ovo je Diznilend.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija