Nastavak rasprave o Zakonu o ministarstvima u petak u Skupštini Srbije

Sednica skupštine Srbije završena je posle gotovo desetočasovne rasprave.
Predsednik parlamenta Vladimir Orlić zaključio je načelni pretres o predlogu izmena Zakona o ministarstvima i najavio da će rasprava o pojedinostima biti nastavljena u petak u 10 sati.
Predlog izmena tog zakona podnelo je 148 poslanika, a njime je predvidjeno da buduća vlada ima 25 resora, odnosno četiri više nego aktuelni kabinet premijerke Ane Brnabić.
U odnosu na aktuelnu vladu Srbije, u novoj vladi prema predlogu zakona umesto ministarstva prosvete nauke i tehološkog razvoja postojaće ministarstvo prosvete i ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.
 
Novo će, po predlogu, biti i ministarstvo za javna ulaganja, dok će umesto ministarstava kulture i informisanja, i trgovine, i turizma i telekomunikacija postojati ministarstvo kulture, ministarstvo informisanja i telekomunikacija, ministarstvo turizma i omladine i ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.
 
U zakonskom predlogu objavljenom na sajtu parlamenta navedeno je da će postojati ministarstvo finansija, ministarstvo privrede, ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, i ministarstvo zaštite životne sredine.
 
Tu su i ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ministarstvo rudarstva i energetike, ministarstvo pravde i ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.
 
U predlogu su i ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, ministarstvo unutrašnjih poslova, ministarstvo odbrane, ministarstvo spoljnih poslova i ministarstvo za evropske integracije.
 
Uz ministarstvo zdravlja tu su i ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, ministarstvo sporta, Ministarstvo za brigu o selu i ministarstvo za javna ulaganja.
  • Dragan

    20.10.2022 08:00
    Srt
    Nigde u svetu se me donosi svake godine zakon o ministarstvima,tačno je defjnisan broj ministarstava i delokrug njihovog rada i to traje decenijama.A ovde se deli po principu ja tebi-ti meni iako oni ni o čemu ne odlučuju,niti su stručni za bilo šta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.