Mali: Finansiranje novih ministarstava nije problem

Ministar finansija Siniša Mali je odbacio kritike opozicije u vezi sa finansiranjem povećanog broja ministarstava u budućoj vladi i naveo da to neće biti problem.
Predviđeno je da nova Vlada Srbije ima 25 resora, odnosno dva više nego aktuelna.
Mali je izrazio očekivanje da će do kraja iduće sedmice u parlamentu biti izabran novi kabinet premijerke Ane Brnabić, te najavio da će "odmah nakon toga" naredna odluka biti o rebalansu budžeta.
Upitan o stavovima iz jučeranje skupštinske rasprave u vezi finansiranja novih ministarstava u Vladi Srbije, on je rekao da će se to raditi "apsolutno kao i do sada".
 
"Imate neka nova ministarstva ali su uglavnom to preraspodele postojećih, pitanje finasiranja nije nikakav problem, to ćemo kroz rebalans budžeta i sprovesti", rekao je on.
 
Kazao je da je najvažnije je da nova vlada bude efikasna i da odgovori na sve izazove.
 
"Kada sve saberete i oduzmete, to nije veliki broj ministarstava, a pogotovo jer je uglavnom preraspodela postojećih i to su stvarno minimalna izdvajanja", kazao je Mali.
 
Rekao je da su od toga važniji ciljevi vlade u koje je ubrojao očuvanje teritorijalnog integriteta, konkurentost privrede, očuvanje privrednog rasta i životnog standarda građana.
  • Stohadin

    22.10.2022 11:54
    Parice
    Naravno da finansiranja svega u ovoj zemlji nisu problem.
    Bio nedavno i MMF.
    Novi fondovi zaduživanja stižu....
    Biće parica za sve...
  • miki

    21.10.2022 07:01
    ali...
    Ali jeste problem lečenje dece....
  • Stohadin

    20.10.2022 16:17
    Ekonom
    Zato je MMF danas u bg.
    Nova pozajmica za veselje penzionera kojima je to povećanje inflacija pojela pre dve godine.
    Tu je i "poklon"omladini za jedan singl izlazak.Ima li još neko na spisku za pocećanje?
    Mislim na ono malo što neki zovu plata?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.