MUP: Po prvi put obavljeno alkotestiranje vozača plovila, podnete četiri prijave

Jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za bezbednost na rekama, sprovela je danas akciju pojačane kontrole učesnika u vodenom saobraćaju i, prvi put, alkotestiranje vozača plovila.
MUP: Po prvi put obavljeno alkotestiranje vozača plovila, podnete četiri prijave
Foto: Pixabay

Tokom petočasovne akcije, na Dunavi i Savi, podnete su četiri prekršajne prijave a jedna osoba je isključena iz saobraćaja zbog upravljanja plovilom pod dejstvom alkohola, saopštio je MUP.

Protiv dve osobe podnete su prekršajne prijave zbog upravljanja neregistrovanim plovilom a protiv jedne zbog glisiranja, odnosno vožnje velikom brzinom, navodi se u saopštenju.

Akcija je sprovedena u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – Odeljenjem za inspekcijske poslove bezbednosti plovidbe, u cilju povećanja bezbednosti na rekama.
 
Jedinica za bezbednost na rekama je osnovana decembra prošle godine na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.
 
Od tada, oduzeto je 70 tona nafte i naftnih derivata, više od 2.000 kilograma duvana i više od 220.000 boksova cigareta bez akciznih markica.

Izdvaja se, kako je naveo MUP i rekordna zaplena oko 50 tona cigareta na brodu u luci Prahovo, u zajedničkom radu Jedinice za bezbednost na rekama, Uprave kriminalističke policije i Uprave carina.

Teme

MUP
  • Aca B.

    23.10.2022 07:38
    13:12
    ACAB!
  • zer

    22.10.2022 22:30
    nije
    ovo slučajno
  • Limad

    22.10.2022 21:14
    Prelepo
    Svaka cast, ma najjaci su,podigli me mesta pecanja kao da je dodjem jel oni ne mogu da pridju zbog panjeva... Jos mi sviraju sirenama a ja usidren pored obale pecam... Da,da ja njima pridjem da me bolje vide.Nakon legitimisanja sam odmah otisao kuci i pomislio svasta o etici i moralu i profesionalizmu...serem im se u poso,di su bili letos kad se divljalo po rekci...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija