SKOJ zahteva zaštitu Grobnice narodnih heroja na Kalemegdanu

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) saopštio je da je organizovao protest ispred Zavoda za zaštitu spomenika na Kalemegdanu.
SKOJ zahteva zaštitu Grobnice narodnih heroja na Kalemegdanu
Foto: Pixabay

Protest je organizovan kako bi ta institucija izvršila pritisak na Javno preduzeće Beogradska tvrđava da u najkraćem roku instalira kamere koje bi nadgledale Grobnicu narodnih heroja 24 sata dnevno.

Kako se navodi, SKOJ zahteva i da se odredi čuvar koji bi danonoćno pazio na Grobnicu narodnih heroja.

"U slučaju da Beogradska tvrđava ne raspolaže potrebnim sredstvima za instaliranje kamera koje bi nadgledale Grobnicu narodnih heroja očekujemo od Zavoda za zaštitu spomenika da kao nadležna institucija zatraži dodatna sredstva iz budžeta za te svrhe", istakao je SKOJ.
 
U saopštenju se ukazuje da se u poslednje četiri godine Grobnica narodnih heroja nalazi pod "konstantnim napadima klerofašista i neonacista, a nažalost samo jedan počinilac (Robert Rundo) tih bezumnih, gnusnih i podlih nedela do danas je pronađen i procesuiran".

Teme

SKOJ
  • Bojan

    23.10.2022 10:24
    Banda
    Heroji i istinsi komunisti su stradali na Golom Otoku. Ostali su karijeristi i crveni burzuji koji su se prodali Zapadu zarad benefita i lagodnog zivota na racun americkih poreskih obveznika.
  • Zare

    23.10.2022 08:35
    @milenko
    Pogledaj svakog pojedinacno od onih koje si nabrojao, pa ces primetiti da su to deca i unuci bivsih SKOJ-evaca.
  • V5

    23.10.2022 07:15
    Primitivci su među nama
    Te grobnice su deo novije istorije. Oni koji su tu sahranjeni sigurno nisu bili loši ljudi. Vandalizam je za svaku osudu, kao i nereagovanje vlasti. Dosta pljuvanja po komunistima, danas ima dovoljno materijala za pljuvanje, i previše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija