Nova izmena u cenama: Litar ulja može da košta do 220 dinara

Vlada Srbije donela je odluku o izmeni Uredbe o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica.
Nova izmena u cenama: Litar ulja može da košta do 220 dinara
Foto: Pixabay

Izmena se odnosi na jestivo suncokretovo ulje, čija će maksimalna cena biti 219,99 dinara.

"U Uredbi o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica menja se član 2 i glasi: 'Maksimalna maloprodajna cena jestivog suncokretovog ulja u pakovanju od jednog litra ne sme prelaziti 219,99 dinara'", navodi se u uredbi Vlade Srbije, prenosi N1.

Cena jestivog ulja i do sada je bila ograničena, ali na nivo iz novembra 2021. što je svakoj trgovini omogućavalo da drži svoju maksimalnu cenu ulja.
 
Promenjeni član uredbe glasio je da "proizvođačke cene, cene u trgovini na veliko i cene u trgovini na malo, za jestivo suncokretovo ulje u pakovanju od jednog litra, ne smeju biti veće od cena koje su važile na dan 15. novembar 2021. godine", ali je on sada promenjen.
  • Vlada

    24.10.2022 13:20
    @Miki
    Nisi ti video Keln, druze. Da si stvarno tamo, ne bi imao vremena da ovde prosipas svoje mudrosti.
  • Miki

    24.10.2022 08:59
    Miki
    Zaista neznam kako vi ljudi prezivljavate u Srbiji? Sve vam je skuplje nego u Nemackoj a primanja su vam....tragedija!!! Sto bre to trpite?! Koliko smo culi EU vam salje veliki novac i razne pomoci dabi mogli preziveti a ko to sve uzima...?! Licno Tati saljem svaki mesec po 300 ojra i ima penziju od 28 hiljada dinara kako bi preziveo! Postali ste najvece dno od drzave!!! Kako je drugima mogu da predpostavljam?! Pozz iz Kelna!!! Menjajte sve pod hitno jer ovima neodgovara ulazak u EU jer mnogi ce zavrsiti tamo gde im je mesto!!!
  • Dodo

    24.10.2022 07:28
    Cena izražena u nešto,99 je marketinški trik zasnovan na psihologiji potrošača i koriste ga marketi i trgovinski lanci da privuku kupce, a u realnosti zapravo ništa ne znači. Kada jedna vlada donese uredbu u čijem se tekstu koristi pijačarska terminologija, to samo znači da državom vlada polupismena, neprosvećena bulumenta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.