Novi ministar Đerlek: Radiću pre svega u interesu Bošnjaka, Sandžaka, a potom i države

Potpredsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Edin Đerlek rekao je da će kao ministar bez portfelja raditi pre svega u interesu svog naroda, Bošnjaka, Sandžaka, a potom države i svih građana.
On je na skupu izborne liste "Stranka pravde i pomirenja - dr Misala Pramenković" ocenio da ministarsko mesto nije personalni, već uspeh partije koja će prvi put u istoriji imati člana vlade.
"Želimo da pokažemo da je moguće biti ministar i raditi u interesu svog naroda, a ne nauštrb države, kao što je moguće raditi u interesu države, a ne nauštrb svog naroda", kazao je.
Đerlek je rođen 1987. godine u Beogradu gde je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Završio je šerijatsko pravo na Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru i pravo na Internacionalnom univerzitetu u ovom gradu. Pohađao je i završio studije na Institutu za arapski jezik na Univerzitetu "Abu Nour" u Damasku.
 
Odbornik je u Skupštini Novog Pazara i većnik u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, a bio je generalni sekretar i portparol Stranke pravde i pomirenja.
  • Zemlja čudesa

    25.10.2022 19:50
    Glasajte za mene!!!
    Ako mene izaberete za ministra ja ću se boriti za prava i dobrobit svih Detelinaraca, na prvom mestu Novodetelinaraca, a ispred svega za stanovnike Hadži Ruvimove ulice. Poradiću nešto i za državu, ako budem imao vremena, jbg.
  • Cekaj malo

    25.10.2022 12:13
    Kako ce ovaj gospodin da praktikuje svoje znanje iz serijatskog prava u Srbiji? Koje su njegove kompetencije i za sta?
  • Deks

    25.10.2022 12:01
    Neverovatna izjava, slična onoj Tomislava Žigmanova o tome da će se zalagati za "dobrobit Hrvata". Ako ste ministar u vladi neke države to podrazumeva da ćete se zalagati za dobrobit svih građana i svih regiona, a ne samo područja odakle ste ili etničke zajednice kojoj pripadate. Žalosno je da se u našoj zemlji nastavljaju podele po etničkoj i verskoj pripadnosti što karakteriše zemlje trećeg sveta a ne jednu modernu evropsku zemlju kakva bi Srbija trebalo da bude. Sramota me je da otvorim stranice engleske Wikipedije na kojoj se svako naseljeno mesto u Vojvodini predstavlja sa procentima etničkog sastava prema popisima stanovništva, što nije praksa ni u jednoj drugog evropskoj zemlji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.