Saslušani inspektori iz Sentinog odeljenja, evo za šta se sumnjiče zbog duga od 13.000 dinara

Inspektori M. I. i M. K. saslušani su sinoć u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva.
Saslušani inspektori iz Sentinog odeljenja, evo za šta se sumnjiče zbog duga od 13.000 dinara
Foto: 021.rs

Oni se terete da su zajedno sa još jednim, za sada nepoznatim policijskim službenikom, krajem septembra ove godine zloupotrebili svoj položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalističke policije Policijske uprave Beograda. 

Njima je određen pritvor do 30 dana, zbog bojazni od uticaja na svedoke, prenosi Tanjug.

Inspektori su osumnjičeni za jedno krivično delo zloupotrebe službenog položaja, dva krivična dela zlostavljanja i mučenja i dva krivična dela teške telesne povrede. 
 
MUP je u utorak saopštio da se oni terete da su, zajedno sa još jednom osobom za kojom se traga, od dvojice oštećenih zahtevali da osumnjičenom M. I. na ime duga isplate 13.000 dinara, kao naknadu za nargile koje su iznajmlјivali od njega.
 
"Kako bi naplatili dug, osumnjičeni su se nakon verbalne rasprave sa oštećenima legitimisali i naredili im da se ne pomeraju s lica mesta, a potom su ih, kako se sumnja, oborili na zemlјu, vezali im ruke iza leđa i udarali ih po glavi i telu, nanevši im teške telesne povrede", navodi MUP.
Sumnja se da su policijski službenici zatim iz novčanika dvojice oštećenih muškaraca uzeli oko 19.000 dinara.
 
Mediji o dvojici osumnjičenih pišu kao o "telohraniteljima" Slobodana Milenkovića, poznatog i kao Mali Senta, načelnika odeljenja za borbu protiv droge, koji je jedan od ključnih ljudi za razotkrivanje afere "Jovanjica". 
  • Miloš

    26.10.2022 12:16
    Siguran sam...za ovo se ne bi niko brukao...besmislena optužba..
  • Pera

    26.10.2022 11:01
    policija je tesko leglo korupcije i kriminala..kao takvi nemaju pravo da sprovode zakone dok se ne isciste.
  • Петар

    26.10.2022 10:57
    Не веруј у државу и МУП
    Зар није већина инспектора таква, од саобраћаја који узимају харач сваки дан, до умишљених инспектора који углавном сарађују са оним криминалним групама који им то добро плате.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.