Harčenko: Uvođenje sankcija bi nas razočaralo, nema trgovine Kosovo za Donbas

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da je Rusija zahvalna Breogradu na "principijelnom stavu o distanciranju" od sankcija koje su uvele SAD i zemlje Zapada.
"Naravno, bilo bi nepošteno - a i pogrešno, s ozbirom na to da sa Srbijom imamo prijateljske odnose zasnovane na poverenju - ne reći da bi nas revizija ove linije razočarala", rekao je Harčenko.
Odgovarajući na pitanje može li se desiti da će Moskva "trgovati" Kosovom u zamenu za Donbas i druge teritorije, on je rekao da te izjave "nemaju nikakve veze sa stvarnošću", i da nema i ne može biti govora ni o kakvoj "trgovini'".
"Stav Rusije po pitanju Kosova je principijelan i dosledan, nezavisan od konjukture. Zalažemo se za postizanje održivog, uzajamno prihvatljivog rešenja Beograda i Prištine, u međunarodnopravnim koordinatama, na osnovu Rezolucije 1244 Saveta Bezbednosti Ujedinjenih nacija", rekao je Harčenko.
  • Nema alibija Vučiću

    30.10.2022 16:16
    za sankcije Rusiji
    Posle ove izjave Ruskog zvaničnika jasno je da Vučić nema alibi Rusije da joj uvede sankcije. Ta priča iz SNS medija sada pada u vodu. Isto iz ove izjave pada u vodu nebulozna priča Vučića i njegovih medija da će Rusi da priznaju Kosovo. Vučiću sam si u odluci , amin od Rusije nemaš, a narod te posmatra
  • Zare

    30.10.2022 12:41
    Ko vise veruje Putinovim politicarima koji po pravilu kada kazu "ne", ispada "da". Sto je najgore, cak se ni ne trude da to upakuju malo bolje racunajuci na to da je njihova indoktrinacija u Srbiji bas svima isprala mozak.
  • Slavoja

    30.10.2022 11:57
    Hoću Srbiju u EU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.