Upamćen po seksističkoj izjavi, Bratislav Gašić sada u vladinom telu za rodnu ravnopravnost

Doskorašnja ministarka u Vladi Srbije Zorana Mihajlović nije više na čelu Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Nju je na toj poziciji zamenila Maja Gojković, potpredsednica Vlade i ministarka kulture, prenosi N1.

Jedan od članova tog tela je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je zbog seksističke izjave, 2015. godine smenjen sa funkcije ministra odbrane Srbije.
Gašić je u decembru 2015. godine izneo neumesan i seksistički komentar na račun novinarke u Trsteniku, koja je čučnula kako bi se sklonila iz kadra snimatelja. Videvši potez dopisnice B92, Gašić je rekao: "Volim novinarke koje ovako lako kleknu".
 
Poslanici Skupštine Srbije su ga početkom februara 2016. godine, na predlog tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, razrešili dužnosti ministra odbrane.
 
Do kraja maja 2017. godine, Gašić nije imao neku istaknutu funkciju, a onda je izabran za direktora Bezbednosno-informative agencije (BIA), u kojoj je bio do nedavno, do izbora nove Vlade Srbije, kada je preuzeo funkciju ministra policije.
 
Vlada Srbije je, kako se navodi u Službenom glasniku, u novo Koordinaciono telo za ravnopravnost polova imenovala i ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislava Žigmanova, ministarku za brigu o porodici i demografiju Dariju Kisić, ministra za rad Nikolu Selakovića, ministarku pravde Maju Popović, ministarku za evropske integracije Tanju Miščević i Sašu Markovića, pomoćnika generalnog sekretara za poslove u vezi sa procesom integracije u Evropsku uniju.
 
Vlada Srbije osnovala je Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost 30. oktobra 2014. godine. Zorana Mihajlović bila je predsednica tog tela od njegovog osnivanja.
  • roxy

    01.11.2022 19:15
    Pa to mu je kazna u obliku društveno korisnog rada
  • Backo DE

    01.11.2022 09:15
    Pa takve narod voli i želi
    da na voli i ne želi ne bi im tapšao na mitinzima za dva sendviča i dve čokolade.

    Narod je isti kao i on.Ne svi ali 51%+ naroda da.

    Onih -49% naroda u manjini misli da živi sa nekakvim "narodom".I takvim u manjini -49% se serv
    ira priča 20+ godina u medijima" da je Srbija na dobrom putu da postane demokratska država".

    Sa kime demokratska država?Sa lopovima,duševnim bolesnicima,narkomanima,alkoholičarima,neizlečivim kockarima,nepotizmom,mazohistima koji celog života a imaju JEDAN JEDINI ŽIVOT rade ovakvima NA SLICI za smrdljivih vašljivih afričkih 300 eura plate CELOG ŽIVOTA?

    Sve prevarant do prevaranta,sve lopina do lopine,sve mafijaš do mafijaša,sve mešetar do mešetara.

    Posao medija je da Vas ubedi da živite u blagostanju i "izvesnoj budućnosti".

    Ko je vredeo odavno je otišao iz Srbije.Ili živi u Srbiji ali nema više ništa sa Srbima.Radi samo za strance.I živi od hleba stranaca.Koji poštuju znanje,obrazovanje,trud i talenat.

    U Srbiji se poštuje nepotizam i upošljavanje celih porodica po domovima zdravlja,Sudovima,inspekcijama,Opštinama,politička prostitucija hiljadu dinara za miting,tri hiljade dinara za glas,uriniranje po zdravom razumu i prevare od onih uličnih po stanovima do onih visoko budžetnih kada se krade iz Budžeta na izmišljene tendere od par miliona do par desetina milion EURA a mazohisti rade ovakvima na slici i dalje za vašljivih 300 eura plate.

    Još uče i decu da im i deca da rade za afričke plate kriminalcima,lopovima i hoštaplerima.



  • pape

    01.11.2022 09:04
    Ihaaa
    Napalm po nama!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija