Prvih 30 vozača iz Šri Lanke uskoro za volanima autobusa u Beogradu

Prvih tridesetak vozača koji su za potrebe gradskog prevoza u Beogradu stigli iz Šri Lanke trebalo bi da polovinom novembra sednu za volane autobusa na linijama Konzorcijuma privatnih prevoznika.
Prvih 30 vozača iz Šri Lanke uskoro za volanima autobusa u Beogradu
Foto: 021.rs
Plan je bio da strani šoferi, koje prevoznici angažuju zbog odliva domaćih već duži period, počnu da rade stupanjem na snagu zimskog reda vožnje, početkom septembra, ali su se procedure koje su morale da se obave u vezi sa njihovim dolaskom odužile.
Grupa koja u Beogradu prolazi završne provere, upoznaje grad i trase, uči osnove srpskog jezika.
Posle ove ture novi inostrani vozači trebalo bi da dođu u još tri-četiri navrata, jer privatnim prevoznicima nedostaje još 100 šofera, ne računajući ovih 30 iz Šri Lanke.
 
I Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd, najveći gradski prevoznik, kuburi s manjkom vozača, jer mu, prema poslednjim informacijama, nedostaje njih 200.
  • Sofija

    02.11.2022 08:06
    Vecina ljudi sedi u sistemu koji su mame i tate napravile.odatle posmatraju svet.gledaju tv i vrednuju.sta valja a sta ne.mene bi zanimalo da digne ruku onaj ko je bio na Sri Lanci:)..ako neces da izadjes iz sistema,ok.svet ce doci kod tebe,jer svet se menja.energija kruzi.a ti i dalje sedis i vrednujes:)))
  • zztop

    01.11.2022 21:01
    Niko nije rekao da će voziti autobuse , vozit će ono što znaju - RIKŠE...
  • ja nisam luzer

    01.11.2022 14:01
    i sve je bolivud
    pa eto ko kaze da kastinski sistem ne funkcionise.
    a politicari ionako nista ne rade i kradu nam posao.
    prosto pomislim da zivim u dubaiu i da imam platu 3000 evra.





Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.