Ponavlja se suđenje osuđenima u aferi "indeks"

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je potvrdio oslobađajući deo presude u aferi "indeks", dok je osuđujući deo prvostepene presude ukinuo i naložio da se ponovi suđenje.
Ponavlja se suđenje osuđenima u aferi "indeks"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Sud je pravosnažno oslobodio optužbe za primanje mita pet okrivljenih, dok je prvostepenu presudu kojom je 16 optuženih bilo osuđeno vratio Višem sudu u Smederevu da im ponovo sudi, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu suda.
Apelacioni sud je ukinuo osuđujujući deo prvostepene presude kojom je 16 okrivljenih bilo osuđeno na kazne zatvora od osam godina do šest meseci kućnog zatvor uz elektronski nadzor.
Oni su optuženi za korupciju na više pravnih fakulteta u Srbiji u vezi sa kupovinom ispita i diploma.
 
Na prvoj optužnici, koja je podignuta još 2007. godine, našlo se 89 optuženih, među kojima su brojni profesori, studenti i posrednici.
  • Ivan

    05.11.2022 09:57
    pošto kilo diploma?
    Ajmo sudije što ste se stisli, još koje odlaganje i apsolutna zastara je iza ćoška...
  • Nikola

    05.11.2022 06:45
    *
    Naravno. A šta drugo očekivati kada pola pravosuđa ima diplome privatnih pravnih fakulteta.
  • S56

    05.11.2022 06:43
    NapreDNO sudstvo
    Lopovi štite lopove, a baba se češlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.