Vuku Jeremiću zabranjen ulazak na Kosovo

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donika Gervala potvrdila je da je bivšem ministru spoljnih poslova Srbije i predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću zabranjeno da poseti Kosovo.
Ona je na Fejsbuku napisala da je Jeremićeva podrška planu reintegracije "nezavisnog Kosova" u ustavno-pravni poredak Srbije slična planu predsedika Rusije Vladimira Putina za "reintegraciju" Ukrajine, uz ocenu da je to "recept za rat".
"Radikalizacija bivšeg predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuka Jeremića je samo još jedan znak upozorenja da su apetiti Srbije i Rusije za prisvajanje teritorije daleko od gotovih", navela je Gervala.
Kosovska ministarka je istakla da Kosovo "neće tolerisati mržnju i agresiju na evropsku i demokratsku državu" i pozvala SAD i Evropu da "pomno prate situaciju".
  • m

    06.11.2022 17:00
    Pa narode vi ako verujete ovom liku i njegovim stranackim licnostima poput Aleksica i Kovacevica,stvarno za bolje niste... Nadjite nekog novog ko ne pljuje po svom narodu i ko ne koristi narod za potkusirivanje sa vladajucom strankom.
  • Jasna

    06.11.2022 15:02
    Njemu?
    Pa on je potpuno nebitan lik!
  • Begečanin

    06.11.2022 14:44
    Jeremić nije izdajnik kao Vučić. Gledao sam pre neki dan na YT njegov intervju, i sasvim razumno priča o Kosovu, da Srbija treba da zauzme čvrst stav i time ove sa zapada nam skine sa grbače. Nije baš tim rečnikom rekao, ali otprilike i ja to mislim, kada osete sa zapada tvrdo odmaćiće se od nas, i pokušati saradnju na normalan način. A sve dok osete slabost poput ovog ljigavog i mekanog Vučića oni nasrću kao ose. Isto Jeremić tu na YT kaže, čemu to da Srbijia uvodi sankcije Rusiji, kad već 8 meseci u celom svetu ni jedna nova država nije sankcije uvela ? Pametno kaže oni što su uveli uveli su, a to je manjina sveta, oni što nisu uveli nisu, i tu priču treba završiti .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija