Suđenje Belivukovoj grupi: Lalić otkrio detalje o ubistvima

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je iskazima svedoka-okrivljenih nastavaljeno suđenje organizovanoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.
Suđenje Belivukovoj grupi: Lalić otkrio detalje o ubistvima
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Jedan od optuženih pripadnika grupe povukao je iskaz koji je ranije dao policiji, tvrdeći da mu je iskaz iznuđen i da je neistinit.
Na prethodnom ročištu on nije iznosio odbranu pred sudom, navodeći da ima glavobolju, a danas je na pitanje suda da li ostaje pri ranijim iskazima rekao da ne ostaje i tvrdi da su mu tada pretili pripadnici SBPOK-a, zbog čega je, kaže, bio uplašen.
 
Tvrdi i da su mu u SBPOK-u rekli da će ga pustiti na slobodu ukoliko da iskaz kakav oni žele, te da je nakon toga takav iskaz i dao.
On se brani sa slobode, a detaljno je u tom ranijem iskazu pričao o otmici i silovanju I.S. Na današnjem ročištu je negirao da je član kriminalne grupe, navodeći da se "družio samo sa nekoliko drugih optuženih".
 
Lalić otkrio detalje o ubistvima
 
Danas je iskaz počeo da iznosi prvi svedok-okrivljeni Srđan Lalić, koji se nagodio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za mnogo blažu kaznu priča o krivičnim delima koje je ta grupa počinila.
 
Lalić je na početku suđenja uputio izvinjenje porodicama ubijenih, nakon čega je rekao da je ova kriminalna grupa bila uz Kavački klan.
 
Izneo je svoja saznanja i o ubistvima za koja se ova grupa tereti optužnicom tužilaštva za organizovani kriminal, ali i o ubistvima koja se u optužnici ne pominju.
 
Najpre je pričao o ubistvu Valstimira Miloševića, poznatom kao ubistvo na šinama, za sta su Belivuk i Miljković oslobođeni usled nedostatka dokaza, tvrdeći da su od njega vođe grupe tražile da postavi kamere i uređaje za praćenje u Miloševićev auto.
 
Sledeće ubistvo koje je Lalić pomenuo je ubistvo Gorana Mihajlovića 2020. godine, koga su pripadnici grupe prvo otrovali cijanidom i zatim njegovo telo spalili.
 
On je rekao da je Ljubomira Markoviga Kiću ubio Ljubomir Lainović, po nalogu Belivuka i Miljkovića, kao i da su tada koristili Lalićevo vozilo.
 
Rekao je sudu da je Lainović zajedno sa još jednim muškarcem ubio Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini, ali da su obojica ubrzo nakon toga ubijeni u Severnoj Makedoniji.
 
Dalje je ispričao da je učestvovao u otmici Miljkovićevig kuma Mirka Kojića, koji je nakon toga ubijen u kući u Ritopeku.
 
Lalić je pričao i o kući u Ritopeku, navodeći da je Radoje Zvicer učestvovao u njenoj kupovini, kao i da su tu kuću pripadnici klana zvali "klanica".
 
Aleksandar Gligorijević je, prema rečima Lalića, sledeći ubijen. Njega su u Ritopek namamili pripadnici grupe, braća Marko i Miloš Budimir pričom o kupovini velike količine marihuane na odloženo plaćanje, jer su Miljković i Belivuk došli do zaključka da je Gligorijević izdajnik, ispričao je Lalić.
 
On će svedočenje na suđenju nastaviti sutra.
  • KB

    08.11.2022 07:48
    @Noname
    Nemoj se mnogo nadati, živimo u Smrdiji. Ne bi me iznenadilo ni da ih sutra puste na slobodu jer su takvi ljudi potrebni SNS sekti.
  • R49

    08.11.2022 07:22
    Ljigavo kao i do sada
    Obzirom da je sudstvo nezavisno i reformisano, ne treba gajiti velike nade. Osim toga dolovac još uvek spava.
  • Noname

    08.11.2022 05:49
    Zanima me kako će se ovo završiti. Ova ekipa(smeće) ne sme više slobodu da vidi do kraja života!
    Sada cekamo da vidimo gospodu sudije kako će uraditi svoj posao i da li ga zaslužuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.