Uskoro popis svih visećih nebezbednih mostova u Srbiji

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je opštinskim inspekcijama izdat nalog za popisivanje nebezbednih visećih mostova u Srbiji.
Uskoro popis svih visećih nebezbednih mostova u Srbiji
Foto: FoNet
Kako je rekao, spisak svih bi trebalo da bude poznat u narednih nekoliko dana.
Vesić je za televiziju Hepi povodom rušenja visećeg mosta u Ovčar Banji kod Čačka, u kome su dve osobe poginule, a deset ih je povređeno, kazao da je plan da se nakon popisivanja utvrdi i ko će održavati te mostove.
"Kada se utvrde upravljači, tada će upravljač imati obavezu da taj objekat održava i onda ćemo izbeći situaciju koja se desila u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, da imate infrastrukturne objekte koje niko ne održava. I to nije jedini slučaj tamo, imate i objekte koji se koriste za saobraćaj za koje nemate definisanog upravljača", rekao je Vesić.
 
On je naveo da je ideja i da se kroz određeni zakon ili propis utvrde upravljači i svih drugih infrastrukturnih objekata u Srbiji, bilo da je to lokalno ili državno preduzeće, ili grad i država.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija