Ministarka Đedović: Građani, obratite pažnju na oktobarski račun i štedite struju

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović pozvala je danas građane da na svojim oktobarskim računima obrate pažnju na popust za uštede u potrošnji električne energije.
Ministarka Đedović: Građani, obratite pažnju na oktobarski račun i štedite struju
Foto: Pixabay
"Domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za pet do 20 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine, ostvaruju pravo na popust od 15 odsto. Za uštedu električne energije za 20 do 30 odsto umanjenje će iznositi 20 odsto, a za uštedu veću od 30 odsto obračunavaće se 30 odsto popusta", podsetila je Đedović, saopštilo je ministarstvo.
Kako je precizirano, popust je na računu iskazan u okviru stavke šest - "popust za racionalnu potrošnju električne energije", a obračunava se na osnovu Zaključka Vlade Srbije od 16. septembra, kojim se preporučuje Elektroprivredi Srbije da domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije, odobri popust u periodu od 1. oktobra ove godine do 31. marta 2023. 
Đedović je još jednom apelovala na građane i privredu da se po pitanju potrošnje električne energije ponašaju "odgovorno i racionalno u ovim teškim vremenima".
  • BK

    10.11.2022 18:01
    Ma hajde
    Kakva teska vremena, a gradi se stadion od 900 miliona evra????
  • Milos

    10.11.2022 16:34
    Milos
    Nema potrebe da bilo ko steze kajis,stedi,sekira se,itd! Lepo u blokadu,drzave i kraj! Jel receno da imamo,svega i nejce biti poskupljenja...jeste i sta ima da ga tupimo,vise?! Na ulice u blokade ili mi i nasa deca ili ova SNS sekta,trece nema!!!
  • Ns

    10.11.2022 16:12
    Ns
    Kakva molba,a ja vas molim da povecate platu narodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.