Cmolić: Nema dokaza da su "Vračarci" planirali atentat na Vučića

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić izjavio je da nema dovoljno dokaza da se protiv grupe Nikole Vušovića podigne optužnica za pokušaj atentata na Aleksandra Vučića
Međutim, kako je rekao Cmolić, to ne znači da neće biti podignuta.
"Mi smo u zvaničnim dokumentima koje dobijamo od Evropola našli određene dokaze da oni imaju nameru da ubiju predsednika, njegovo dete ili brata", rekao je Cmolić u gostovanju na TV Pink, ističući da su glavni organizatori toga nedostupni.
On je naveo da pored dokaza za tri ubistva i šest pokušaja ubistva, policija trenutno raspolaže saznanjima o još jednom ubistvu i tri pokušaja - u Srbiji, Crnoj Gori i Nemačkoj.
 
Cmolić je objasnio da Vušovićeva grupa nije imala zajedničke poslove sa onom Veljka Belivuka, ali su imali dogovor da se ne napadaju.
 
"Oni su radili plaćena ubistva, imali 'narudžbu'. Bitno je bilo da se isplati i oni to izvrše. Da nije bilo (Radoja) Zvicera i (Slobodana) Kašćelana, ne bi bilo ni te grupe Vušovića", ocenio je on.
 
Cmolić je dodao da je bio ogroman napor naći dokaze protiv te grupe, i zato je "obrada" trajala više od godinu dana. 
  • zztop

    14.11.2022 18:25
    Ovo je po onoj staroj praksi prvo hapsi, a ako je do svedoka oni su krivi...
  • g pen

    14.11.2022 12:58
    Znamo.
  • Klavn

    14.11.2022 12:27
    A crni džipovi u kojima se broje glasovi, koji je to klavn?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.