Ekonomsko osnaživanje žrtava: Sastanak Višeg javnog tužilaštva o zapošljavanju zlostavljanih žena

Danas je održan sastanak Višeg javnog tužilaštva o zapošljavanju žena koje su preživele nasilje.
Ekonomsko osnaživanje žrtava: Sastanak Višeg javnog tužilaštva o zapošljavanju zlostavljanih žena
Foto: Pixabay
Koordinatorka Višeg javnog tužilaštva za rodno zasnovano nasilje dogovorila je danas na sastanku sa predstavnicima Gradskog centra za socijalni rad, Nacionalne službe za zapošljavanje i Autonomnog ženskog centra i koordinatorkama za nasilje u porodici, da od januara 2023. počne primena programa zapošljavanja žrtava porodičnog nasilja u Beogradu.
Kako se navodi, pilot projekat sproveden je u saradnji Drugog osnovnog tužilaštva i Autonomnog ženskog centra i rezultati su bili dobri.
Cilj projekta je da se ženama sa iskustvom porodičnog nasilja, koje su ekonomski zavisne, ne mogu da se zaposle ili kojima su nasilni supružnici ili partneri zabranili da rade, da mogućnost da rade i ekonomski se osnaže, te da izađu iz nasilne atmosfere.
 
Mogućnost zapošljavanja žrtvi porodičnog nasilja predviđena je i Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici, ukoliko u konkretnom slučaju postoji potreba za pružanjem ovakvog vida podrške.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija