Koridori Srbije tvrde da se saobraćaj kroz Grdeličku klisuru odvija uz najviši stepen bezbednosti

Saobraćaj kroz Grdeličku klisuru odvija se nesmetano, uz najviši stepen bezbednosti učesnika u saobraćaju, saopštili su danas Koridori Srbije.
Koridori Srbije tvrde da se saobraćaj kroz Grdeličku klisuru odvija uz najviši stepen bezbednosti
Foto: Pixabay
Kako dodaju, inspektori su konstatovali da ne postoje deformacije i pukotine.
Oni su odbacili navode medija da se u Grdeličkoj klisuri na pojedinim potpornim zidovima pojavile pukotine, navodeći da su inženjeri i geometri Koridora Srbije u više navrata vanredno izašli na teren 11, 12. i 14. novembra i izvršili očitavanje svih referentnih tačaka.
Kako navode, u utorak su na teren izašli predstavnici Sektora za inspekcijski nadzor ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na zahtev ministra Gorana Vesića i inspekcija je prilikom vršenja nadzora, zapisnikom konstatovala da ne postoje deformacije i pukotine na predmetnoj konstrukciji zaštite kosine.
 
"Nadležni inspektor naveo je da se radi o denivelisanim radnim spojevima koji su izvedeni tokom radova, a zbog same tehnologije i uslova gradnje, kao i da je na denivelisanom spoju, zbog zaštite od prodora atmosferske vode, izvršena površinska obrada cementnim malterom, koja stvara vizuelni osećaj da se radi o pukotini", navodi se u saopštenju.
 
Podsetili su na to da su 2019. godine uspostavili stalni monitoring na kosinama u Grdeličkoj klisuri, i da do sada nikakva pomeranja nisu zabeležena.
  • misko

    17.11.2022 10:29
    ko to tamo peva
    ,,Da se ja pitam, ja bi proterao autobus ovuda!, neje to tako lose kako izgleda,,
  • zgađen

    17.11.2022 08:10
    NapreDNO saopštenje
    Lažem te Bože dokle se može.
  • Pera Ždera

    17.11.2022 07:58
    Nije
    Pukla ni Banovina, tako su je okrečili da izgleda kao da ima pukotine.
    Nova vrsta umetnost. Nije se zgrada srušila, tako samo izgleda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.