Vučević: Vojska Srbije spremna da štiti Srbe na Kosovu

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je srpska vojska sposobna i spremna da odgovori na sve izazove, štiteći Srbe na Kosovu.

"Naravno da niko ne želi ratove, ali Srbija je ozbiljna država i preduzima sve korake da može da odgovori na svaki izazov i potencijalni problem", rekao je Vučević.

On je ponovio da je Srbija otvorena za dijalog, ali da je "više puta dokazano da sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem nikada ne možete biti načisto".
"Na njega (Kurtija) ni međunarodna zajednica, pre svega zemlje Kvinte, nema uticaj. Mi ne želimo eskalaciju sukoba, ali ne damo na naš narod", izjavio je Vučević.
  • Ako Ako

    15.12.2022 16:17
    Srbi nemaju sanse
    Srbi nemaju sanse da se suprotstave ako krenu na kosovo. Bice pregazeni za sekundu od NATO zato svi vi koji bi ratovali (inace srbi bi ratovali sami sa sobom da im das oruzije takva je to ratoborna nacija) odite u Ukrajinu i ratujte za vasu jebenu rusiju. Sto vas vise pogine to bolje za sve ostale narode. Srbi su genocidan narod i samo im je do rata.

    Iskreno se nadam da ce srbi krenuti na kosovo sa svime sto imaju, jedva cekam da zapocne tamo da ih nato pregazi.
  • Dogod

    24.11.2022 09:27
    Dogod su u Jadranu dva najveca americka razaraca (sa po 80 aviona bombardera) nece srpska vojska zagaziti ni jednom cizmom na Kosovo...
  • Milan

    24.11.2022 08:00
    Ajmo ajde
    Spremni.Cekamo taj dan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.