VIDEO: Vučić u obraćanju građanima: Albanska strana nije htela kompromisno rešenje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da albanska strana tokom današnjih razgovora u Briselu nije htela nikakvo kompromisno rešenje po pitanju tablica.
Dodao je da je njegova molba Srbima na Kosovu ta da pokušamo da sačuvamo mir.

"Dali smo sve od sebe, u više navrata smo prihvatali nove i nove zahteve. U jednom trenutku, posle sat i po vremena, rekao sam visokom predstavniku Žozepu Borelju i Miroslavu Lajčaku da nema ništa od ovoga, shvatio sam da će vreme da prolazi, da će da se pojavljuju novi zahtevi i da albanska strana neće hteti nikakvo kompromisno rešenje i da prestane maltretiranje Srba", rekao je Vučić.

"Danas sam predočio da Srbija nema probleme sa KS tablicama i u više navrata sam to ponovio, dovoljno je da imamo statusno neutralne KS tablice. Međutim, na to je druga strana reagovala veoma negativno, da je UNMIK davno prošlo vreme", izjavio je Vučić.
 
 
Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Kosova Aljbin Kurti, evropski šef diplomatije Žozep Borelj i specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak sastali su se danas u Briselu, a na sastanku, kako je saopšteno, nije postignut dogovor. 
  • S56

    22.11.2022 17:55
    Šta ćemo sad?
    Vrdao je vrdao, ali ponestalo je kamenja za podvlačenje.
  • Banderaš

    22.11.2022 08:18
    Skolovani prevarant
    Uvek je neko drugi kriv za naš neuspeh,a mi smo dobri,pošteni,fini,humani,ali nas svi mrze zato što nam zavide!!
    Ne znam na čemu bi nam neko zavideo,ali predsednikova objasnjenja su prepuna mrznje i prema nama i prema drugima.
    I dok priča o mrznji obukao je sako koji košta 3000Evra/komad!!
    A gradjani u prodavnice polovne gardarobe 100 dinara/komad.
  • G

    22.11.2022 08:13
    @Лиманац
    Zar nisi ti u Vojsci! Sta bi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.