Članica SPS koja traži zatvor za negativne komentare o Vučiću predložena za Glavni odbor stranke

Niški odbor SPS-a navodi da predlog socijalistkinje Ane Grozdanović da se negativni komentar o predsedniku Srbije kažnjava zatvorskom kaznom, predstavlja njen lični stav, a ne i stav tog odbora.
"Takvi stavovi, mišljenja i inicijative, nisu zvanični stavovi Socijalističke partije Srbije u Nišu, sve dok o tome stav ne zauzmu najviši organi partije, a do sada takve inicijative nisu podnete", kazali su u novoformiranom Gradskom odboru SPS-a.
U saopštenju, niški odbor SPS-a najoštrije osudjuje svaki govor mržnje protiv bilo kog pojedinca, a posebno Vučića, kako su naveli, "naročito u trenutku kada su službe bezbednosti obavestile javnost da postoji realna opasnost po bezbednost predsednika, pojedinih članova Vlade i njihovih porodica".
Niški SPS ocenio je da svako nepoštovanje zakona treba da bude sankcionisano i da Srbija ima pravosudne organe koji su u obavezi da u takvim slučajevima reaguju.
 
"Ti organi nisu političke organizacije ni medijske kuće, već sud i tužilaštvo", naveli su.
 
Ana Grozdanović, pravnica po struci, prošle nedelje pozvala je svoje političke kolege koji sede u poslaničkim klupama, da "dignu glas i izbore se" za zakon kojim bi se zatvorom kaznio svako ko ostavi loš komentar prema predsednku države.
 
"Da se dokoni nauče pameti, da se predsednik na svaki način mogući zaštiti, jer je ovo sve planski da bi mu crpeli energiju u trenutku kada su velike odluke pred njim. Ti hrabri momci će taman pročitati tamo koju knjigu malo se edukovati, trenirati čime će biti zadovoljniji sobom i razmisliti o svom ponašanju ubuće", napisala je Grozdanović na svom Instagram nalogu.
 
Politikolozi su ocenili da se njen predlog može nazvati "severokorejskim" zakonom o Vučiću.
 
Na izborima za rukovodstvo niškog SPS-a, poznata socijalistikinja iz Niša nije dobila nijednu funkciju, ali je predložena za člana Glavnog odbora stranke.
 
Za predsednika Gradskog odbora izabran je Igor Novaković, profesor na većem broju visokoškolskih ustanova na jugu zemlje.
  • R49

    22.11.2022 17:57
    Zna li se?
    Jel i dotična bila najbolji student?
  • Dax

    22.11.2022 09:08
    @Asad
    Zatvor i za vas nepismene botove.
  • Boris Ivanovic

    22.11.2022 08:52
    Sramota i nista drugo nego tiranija Causescua u Rumuniji i ostalim Arabskim zemljama gde Kralj Saudije salje specialnu ekipu da ucutka ubije razreze i nestane najveci kritik sistema dvojne morale kod Saudskih bogatasa u krugu kralja. Jadan narod sa ovakvom pravnicom da ne spominjem njen izgled i boju kose nema smisla nije ona kriva nego taj koji joj je dao diplomu pod stolom ocito. Jadni mi kad nam ovakve zele uvesti teror - pazi zabraniti negativne komentare je prvo pravilo demokracije sloboda govora. Tebe treba poslati u zatvor ali muski.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.