VIDEO: Avion Er Srbije sa likom Mihajla Pupina sleteo u Beograd

Novi širokotrupni avion u floti Er Srbije, erbas A330-200, doleteo je na beogradski aerodrom, saopštila je danas ta kompanija.
Drugi avion Er Srbije za dugolinijski saobraćaj nosi lik Mihajla Pupina (1854-1935), čime nacionalna avio-kompanija želi da oda priznanje slavnom naučniku srpskog porekla, pronalazaču, profesoru fizike na Kolumbija univerzitetu u Njujorku, jednom od osnivača NASA i dobitniku Pulicerove nagrade za autobiografiju.
Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek rekao je da unapređenje flote spada u strateški najvažnije ciljeve u razvojnom planu  kompanije.
"Da bismo mogli dalje da razvijamo mrežu, neophodno je da imamo odgovarajuću flotu i potrebne kapacitete. Imajući u vidu trenutne potrebe mreže, veoma je važno da novi avion što pre uđe u redovni saobraćaj i zbog toga će saobraćati sa postojećim izgledom kabine i sedišta", rekao je Marek.
 
 
Planirano je da početkom sledeće godine, prilikom redovnog 12-godišnjeg servisa avion "Pupin" dobije kabinu koja će po kvalitetu biti slična onoj kod postojećeg A330-200 sa likom Nikole Tesle.
 
Novi avion Er Srbije je izgled dobio u Marani u SAD. Za proces farbanja, tokom kojeg je upotrebljeno 20 različitih boja i oko 400 litara farbe, bilo je potrebno 18 dana neprekidnog rada u dve smene, sa timovima od oko 10 ljudi po smeni.
 
 
Avion ima 18 sedišta u biznis klasi i 250 sedišta u ekonomskoj klasi, proizveden je 2011. godine, a pre dolaska u Er Srbiju koristila ga je južnoafrička avio-kompanija South Africans Airways (SAA).
  • Sova

    22.11.2022 14:48
    Biljana@ Poštovana gospođo, za vas je neophodan minimalno jedan od sledećih stručnjaka: oftalmolog, psiholog. Sve najbolje.
  • ...

    22.11.2022 13:02
    @aleksandar the velik

    Limanac, presao si na latinicu?
  • Dragan

    22.11.2022 10:05
    google je čudo
    Pupin je zastupao Markonija lrotiv Tesle na suđenju ppd zakletvom za pronalazak radija.I uz to rekao da Teslu trebq smestiti u ludnicu.Aj fa Pupin nije državljanon ove države već SAD.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.