Firme iz Novog Sada, Beograda i Niša nameštale javne nabavke

Policija je uhapsila pet osoba zbog zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.
Firme iz Novog Sada, Beograda i Niša nameštale javne nabavke
Foto: 021.rs
Policija je uhapsila A. M. (47), odgovorno lice privrednog društva "Impuls hemija" DOO iz Novog Sada, D. M. (61), odgovorno lice privrednog društva "Tehnohemija" AD iz Beograda, M. P. (48), odgovorno lice privrednog društva "Pamax trgovina" DOO Niš-Pantelej, M. J. (46), zaposlenu u JP "Nišstan" i M. Ž. (47), odgovorno lice građevinske radnje "Stil design". 
Kako se sumnja, A. M. i D. M. su kao ponuđači u postupku javne nabavke hemikalija koje se koriste u procesu proizvodnje vode za piće, dogovarali protivno odredbama Zakona o zaštiti konkurencije, da privredno društvo "Tehnohemija" AD iz Beograda, podnese ponudu koja će biti po ceni skuplja od ponude ponuđača "Impuls hemija" DOO Novi Sad, u čemu su im pomogli M. P. i M. J, i na ovaj način uticali na naručioca da izabere ponude ponuđača "Impuls hemija" DOO Novi Sad i sa njima zaključi ugovor.
Takođe, M. J. i M. Ž. su, kako se sumnja, kao ponuđači u postupcima nabavki za tekuće održavanje i popravku, dogovarali suprotno odredbama Zakona o zaštiti konkurencije, da M. Ž. u ime svoje građevinske radnje po uputstvima M. J. podnese ponude, koje će biti skuplje od ponude ponuđača JP "Nišstan", čime su uticali na naručioce da izaberu ponude ponuđača JP "Nišstan" i sa njima zaključi ugovor.
 
Osumnjičenima A. M. i D. M. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su M. P., M. J. i M. Ž, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Tole

    23.11.2022 19:42
    ...i sta cemo sad?
    E vala su i preterali.
    Samo daj daj daj....pa dokle vise???
  • Milan

    23.11.2022 17:56
    Mucke
    Svaka firma ima svog Bobara izgleda.
  • Čoki

    23.11.2022 17:12
    Čekam izvestaj javnih nabavki čistoće… to će biti zanimljivo kad se sazna gde se dede milijarda dinara

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija