Žene u Kosovskoj Mitrovici protestom pozvale na mir

Žene u Kosovskoj Mitrovici poručile su danas sa mirnog skupa da žele mir i osudile su poteze kosovskog premijera Aljbina Kurtija.
Žene u Kosovskoj Mitrovici protestom pozvale na mir
Foto: Pixabay
Kako je preneo portal KoSSev, protestnu šetnju su predvodile učesnice sa velikom srpskom zastavom, ispisanom sloganom "Majke Kosmeta protiv Kurtijevog geta".
Učesnice su poslale poruke da im je cilj da svojoj deci obezbede bezbrižno detinjstvo, da žive u miru i da se poštuje srpska kultura. Neke od govornica na skupu, zahvalile su srpskoj državi za podršku i brigu i nesebičnu pomoć.

Protestna šetnja krenula je od ulaska u grad iz pravca Zvečana i završila se kod glavnog mosta. Skupu je prisustvovalo nekoliko hiljada žena, piše KoSSev.

Učesnice su nosile transparente sa natpisima na "United women free the ghetto" - "Ujedinjene žene oslobodite geto", "Nije hir, hoću mir", "Kurti neću da ti plaćam harač", "Kurti decu ti neću dati".
 
Miting je započeo uz zvonjavu crkvenih zvona. Skup je u utorak najavila bivša odbornica Skupštine opštine Severna Mitrovica Gordana Savić, koja je "u ime svih majki" govorila na konferenciji za medije Srpske liste.
 
Kako je poručila, žene tim mirnim protestom žele da pokažu nezadovoljstvo potezima Prištine i da zaštite svoju decu.
  • ZX

    24.11.2022 08:09
    A oni se sporazumeli
    Ovaj "spontani" protest je još jedan prilog radikalskom cirkusu na Kosovu.
  • Ns majka

    23.11.2022 22:48
    Protest u multinacionalnoj sredini koji pocinje crkvenim zvonima, nije poziv na mir.
    Moje dete vam nikad necu dati, meni su ljudi ljudi, ne nacija ova ili ona.
  • Bunjuel

    23.11.2022 21:14
    Auuu kako montira ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.