Dačić: Obilaznica oko Beograda biće nazvana po Mrkonjiću, on je legenda SPS-a

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je da će obilaznica oko Beograda nositi ime počasnog predsednika socijalista Milutina Mrkonjića.

Kako je saopštio Dačić, predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložiće to nadležnim državnim institucijama.

"SPS i ja lično smo veoma zahvalni na tome, to je još jedno čuvanje sećanja na Mrkonjića. On je legenda SPS", rekao je Dačić za TV Pink, dodajući i da se danas održava jednogodišnji pomen Mrkonjiću.
Mrkonjić je preminuo 27. novembra prošle godine.
 
Dačić je naveo da je Mrkonjić poznat kao graditelj koji je obnavljao državu posle NATO bombardovanja, navodeći da nema događaja da se njegovo ime ne izgovori, dok se imena nekih koji su živi, nikad ni ne pomenu.
  • Ime

    30.11.2022 02:53
    znacajan

    jedino po cemu je znacajan mrkonjic je: ana bekuta
  • Svojeglav Mislić

    26.11.2022 18:45
    Samo preko mene mrtvog
    Tako je i onaj ispod šljive predložio da se onaj privremeni most na mestu Žeželjevog nazove mostom Boška Peroševića. I ništa.
  • Zaključak

    26.11.2022 18:35
    18:34

    SPS nema botove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.