Uhapšene četiri osobe zbog pranja novca

Policija u Nišu uhapsila je četiri osobe zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje novca u iznosu od skoro 25.000.000 dinara, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.
Uhapšene četiri osobe zbog pranja novca
Foto: Pixabay (ilustracija)

Kako je navedeno, uhapšeni su M.K. (62) odgovorno lice preduzetničke radnje "Kocin", D.O. (65) i M.B. (69) od kojih je jedan faktički, a drugi formalni vlasnik nekoliko privrednih društava i M.T. (49) knjigovođa u tim privrednim društvima.

Sumnja se da je D.O. bio organizator i da su kao grupa od septembra 2019. do septembra 2022. godine obavili prenos novca u iznosu od 24.703.881 dinara u nameri da prikriju nezakonito poreklo novca koji su koristili.
Protiv M.K. podneta je i krivična prijava zbog sumnje da je utajio porez i izbegao plaćanje javnih prihoda u iznosu od 2.660.244 dinara.
 
Pretresom stanova osumnjičenih u Nišu pronađeno je i oduzeto 1.299.000 dinara, 20.069 švajcarskih franaka, lažna dokumentacija, pečati, mobilni telefoni i laptop računari.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje od 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.