Savez ekoloških organizacija odustao od protesta protiv Rio Tinta, nezadovoljni i odzivom građana

I pored najava da će se nastaviti sa protestom ispred Vlade Srbije, Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) odustao je od protesta protiv rudarenja litijuma i kompanije Rio Tinto, prenosi N1.
Kako kažu iz te organizacije, oni nisu iskusni u pravljenju takvih skupova i u Beograd su došli kao običan narod koji želi da izrazi svoje nezadovoljstvo i odbrani svoje domove.
Ističu i da su veoma nezadovoljni slabim odzivom Beograđana.
Protesti prošle godine završeni su nakon što je vlast rekla da odustaje od projekata iskopavanja litijuma u Srbiji, ali posle izbora i formiranja nove vlade, ta tema ponovo je aktuelizovana.
 
Iako su od protesta ispred Vlade odustali, u SEOS tvrde da neće dopustiti da Rio Tinto ugrozi okolinu Jadra. 
  • r

    29.11.2022 11:06
    r
    Bude li rudnik otvoren Zapadna Srbija biće pustinja, da li je to toliko vredno?Onda možemo da zaboravimo na taj lep i pitom kraj zauvek!!!!!Ljudi da li ste svesni da nešto nema cenu!!!!!Kakva dobrobit državi i narodu?????
  • Milos

    29.11.2022 10:19
    @Trt II
    A ti nisi plaćeni bot?
  • Trt II

    29.11.2022 07:58
    Od cega milse da se zivi ovi placeni " ekolozi"," aktivisti" od " pase trave"? Bez sopstvene privrede,rudnika,industrije nema buducnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.