FOTO Zaplenjeno 32 kilograma marihuane kod Preševa: Državljanin Grčke rekao da prevozi masline

Pripadnici policije Srbije su u saradnji sa Upravom carina zaplenili 31,6 kilograma biljne materije za koju se sumnja da je marihuana.
Uhapsili su državljanina Grčke P. G. (56) zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Policijski službenici i carinici su na Graničnom prelazu Preševo, na ulazu u Srbiju, prilikom pregleda kamiona kojim je upravljao osumnjičeni našli 29 paketa biljne materije nalik na marihuanu.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Vranju, navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.
 
Kako je otkriven?
 
Kamionom je upravljao strani državljanin koji se iz Grčke uputio ka Nemačkoj prevozeći prijavljene masline, kartonsku ambalažu i delove za kamion.
 
Carinici su odlučili da taj kamion detaljno pregledaju na skeneru, što se pokazalo kao dobra odluka, jer je taj snimak otkrio da se u tovaru nalazi nešto sumnjivo. Odmah po otvaranju tovarnog dela kamiona bilo je jasno da se u njemu nalazi i neprijavljena roba, jer se već na prvi pogled video veliki kompresor koji se koristi u radionicama, koji pritom nije bio prijavljen u priloženoj dokumentaciji.
 
Demontažom pomenutog kompresora za vazuh, čija je unutrašnjost velika, potvrđeno je da je on u potpunosti ispunjen paketima marihuane teškim čak 31,65 kg. Otkrivena droga, kompresor, kamion i vozač predati su policiji u dalju nadležnost.

Teme

droga
  • Jovo Travar

    30.11.2022 13:12
    Vučiću legalizuj!
  • jovica s brcima

    30.11.2022 06:34
    moramo se odluciti sta je sa tom marihuanom, da li cimati ljude za nju ili ne.... kada citam zakon vidim jedno kada slusam predsednika drugo ne ide bre...
  • Hm

    29.11.2022 22:41
    Jovanjica
    Koliko je na toj plantazi nadjeno tona marihuane? Gazda jos nije kaznjen, slobodno seta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija