Nenad Rašić imenovan za ministra u kosovskoj vladi, Rada Trajković će mu biti savetnica

Kosovski premijer Aljbin Kurti imenovao je predsednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi.

Kurti je u kratkom saopštenju čestitao Rašiću na novoj funkciji, prenosi KoSSev.

Politički i institucionalni predstavnici Srba sa Severa, uključujući doskorašnjeg ministra za zajednice i povratak Gorana Rakića, početkom meseca napustili su institucije.

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković biće imenovana za savetnicu Nenada Rašića. 
 
"Tačno je, biće imenovana zato što poseduje bogato iskustvo i znanje i sigurno da može mnogo šta da se nauči od nje i da će dati ogroman doprinos radu ministarstva. Takođe, pored toga ona je bila jedna od kandidata na listi i samim tim preuzela je odgovornost imajući i hrabrosti da bude na listi Građanske inicijative Sloboda, pravda, opstanak", rekao je Rašić za Medija centar. 
 
Trajković je izjavila da će joj prioritet biti "da se Srbi s Kosova i Metohije gledaju kao celina".
 
"Mislim da je suviše veliki akcenat dat na sever Kosova i nekako su Srbi po enklavama zapostavljeni. To je jedno, a drugo ohrabrićemo glas Srba koji je autentičan, koji je potisnut jednom mentalnom okupacijom koja je došla od Srpske liste i kriminogenih elemenata unutar te liste, mislim pre svega na njihovog potpredsednika“, rekla je Trajković za Radio Kim.
 
Ona ističe da dolazi vreme kada će Srbi početi ponovo da se slobodno izražavaju.
 
"Biće slobodno negodovanje, slobodno neslaganje i slobodno iznošenja stavova. Sloboda nam je sada ukinuta od institucija koje sada deluju", rekla je Trajković ističući da je ta sloboda ograničena od Srpske liste i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 
Reagujući na najavu Srpske liste da će uputiti žalbu Ustavnom sudu zbog, kako su naveli, protivzakonitog imenovanja Rašića, Trajković je kazala da je to imenovanje legalno i legitimno.
 
"Naš politički entitet je ušao u parlament, bez obzira što je preko nas ušao i napustio, odnosno priklonio se Srpskoj listi. Znači naš politički entitet je deo parlamenta", rekla je Trajković.
  • sa Kosova

    01.12.2022 23:58
    Puna podrska Rasicu
    Do juce nisam ni znao ko je, sad kad je protiv odmah podrska :)
  • Loki

    01.12.2022 22:03
    Penal
    Pet nula za kurtija
  • Brzi prsti

    01.12.2022 20:41
    @ćirilični Limanac
    Evo ga. Uvek spreman. Bravo, prvi si se upisao. Ali pljuvanje u dalj je tvoja disciplina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.