Brnabić: Vulin zasluženo na čelu BIA, izboru pomogli i pritisci Zapada

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je imenovanje Aleksandra Vulina za direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) zasluženo.
Brnabić: Vulin zasluženo na čelu BIA, izboru pomogli i pritisci Zapada
Foto: FoNet (Vlada Srbije/Slobodan Miljević)
Prema njenim rečima, Vulin je, uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića i dosadašnjeg direktora BIA Bratislava Gašića, najzaslužniji za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala.

Ona je navela da je "predsednik Srbije trpeo ogromne pritiske uglavnom od zapadnih sila da nikako ne mestu direktora BIA ne sme da bude Vulin".

"Što se tiče imenovanja Aleksandra Vulina za direktora BIA, zapadne zemlje su mnogo pomogle u imenovanju i na pravi način ga izgurale da dođe na ovu poziciju. Aleksandar Vučić funkcioniše na način da ako bilo koja strana država dođe i hoće da kadrira po Srbiji, obično se desi suprotno", rekla je Brnabić.
 
Ocenila je da su takvi pritisci "prilično pomogli Vulinu u imenovanju", jer kako je dodala, "Vučić na prvom mestu ceni nezavisnost i samostalnost u odlučivanju i radu u interesu građana Srbije".
 
"Vulin je rame uz rame sa predsednikom Srbije, uz tadašnjeg direktora BIA Bratislava Gašića, najuspešnije do sada sproveo borbu protiv oganizovanog kriminala i mafije koja je pomislila da je jača od države i time je uz Aleksandra Vučića stavio glavu u torbu, ali je mafiju pobedio", rekla je premijerka.
 
Brnabić je ocenila da se danas u javnosti o tome ne priča i da se Vulinu "ne priznaju zasluge za obračun s mafijom, a trebalo bi".
  • pbg

    03.12.2022 10:23
    Limancu pokloniti stan
    ali ovaj limanac je vrh, ziv bio i ti sta god da te drma, drma te jako dobro xD
  • Garica

    03.12.2022 09:08
    Boc - Har
    Vulin je pravi izbor, pomirio je Zapad, na kojem ima obožavanu i darežljivu tetku i Istok, na kojem ima strogog ali korisnog, teču!
  • +65

    03.12.2022 08:25
    Gospodja lupeta po obicaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija